Juniorska reprezentacija Srbije savladala je Meksiko rezultatom 7:4 (3:0, 1:2, 3:2), u poslednjem kolu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa B, koje se danas završava u Logronju.

„Orlići“ su tokom većeg dela utakmice imali igru i prednost (vodili 3:0 i 4:1), ali je pad koncentracije omogućio rivalu da šest minuta pre kraja stigne do izjednačenja. Ipak, u poslednja tri minuta utakmice, sa tri vezana gola za samo 54 sekunde naši reprezentativci stigli su do zaslužene, treće pobede na turniru.

Povezana vest:  Filip Grahovac 14. u paralelnom veleslalomu

Dva gola i dve asistencije za naš nacionalni tim zabeležio je Lazar Leštarić, a Mirko Đumić je uz postignut gol upisao čak tri asistencije. Po jedan pogodak i dodavanje za gol imali su Luka Vukićević i Miloš Nikolić, dok su se u strelce upisali i Vojin Dragović i Andrija Španjević.

U drugom meču poslednjeg kola od 16.30 sastaju se Belgija i Australija, posle kojeg će se znati koja će se selekcija preseliti u Diviziju III (Australija ili Meksiko), dok će se na zatvaranju šampionata večeras od 20 časova sastati Koreja i Španija, u duelu koji će odrediti putnika u viši rang takmičenja.

Povezana vest:  VAZDUHOPLOVSTVO, Vazduhoplovni savez Beograda proglasio najbolje u 2010.

TABELA: Španija 12 (-1), Koreja 11 (-1), SRBIJA 10, Belgija 3 (-1), Meksiko 2, Australija 1 (-1).