thomas_morgenstern_red_bull_Ray DemskiSKI SKOKOVI

 

Tomas Morgenštern: Sada je pritisak pao s mojih leđa i sledi zabava

 

-Sve mi mi liči na neki film i biće potrebno neko vreme da mi se emocije slegnu – izjava je Tomasa Morgenšterna, ukupnog pobednika Novogodišnje turneje skijaša-skakača.

Trostruki olimpijski pobednik i četverostruki timski svetski prvak niski svojih uspeha dodao je i pobedu na Četiri skakaonice, svoju ukupno premijernu u takmičenju. Stigao je vodeći takmičar Svetskog kupa do nje pobedama u Obersdorfu i Inzbruku, 14. mestom u Garmiš-Partenkirhenu i drugim u Bišofshofenu, na poslednjoj stanici turneje.

Povezana vest:  XIV KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2014 U BADMINTONU U SUBOTU I NEDELJU, 6. I 7. DECEMBRA

-Pobednik Novogodišnje turneje, to sjajno zvuči – dodao je uz priznanje kako će sada s njegovih leđa pasti ogromni pritisak.

-To me posebno raduje, u nastavku sezone želim da se zabavljam. Biće mi sada lakše, pogotovo na Svetskom prvenstvu u Oslu.

Morgensšern je na SP-u održanom u Saporu 2007. godine osvojio bronzanu medalju, a upravo je individualno zlato sa svetskih smotri jedino što nedostaje u njegovoj bogatoj riznici uspeha. Bio je treći i na prvenstvu letača u Bad Mitendorfu 2006.

Povezana vest:  KUGLANJE, Čalukoviću i Trošiću titula u Kragujevcu

-Nemam time nameru da razbijam glavu, do SP-a je još dovoljno vremena (krajem februara). O tome možemo razgovarati za mesec dana – zaključio je pobednik Svjetskoga kupa iz sezone 2007/08.