Predsednik Streljačkog saveza Vojvodine i u narednom mandatu biće dosadašnji prvi čovek SSV Dragan Alimpijević. Na Izbornoj sednici Skupštine Saveza održanoj u prostorijama Sportskog saveza Vojvodine u Novom Sadu, Alimpijević je bio  jedini kandidat za predsednika SSV. Dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Izabran je i novi Upravni odbor koji od  čine: Slaviša Jovanović, Stevan Tifenbah, Mihajlo Kiš,  Predrag Munić, Gabriel Dautović, Ivan Dević i Dragan Gvozdanov.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Darko Hruškar, Miroslav Šegrt i Sanja Grandić.

Odluka o imenovanju novog potpredsednika Saveza biće doneta naknadno, na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora.

Pre izbora novih rukovodećih organa analizirani su i usvojeni izveštaji za prošlu, kao i planovi za ovu godinu.

U odsustvu Dragana Alimpijevića, koji je bio opravdano sprečen da prisustvuje  Skupštini, sednicu je vodio Siniša Veljković, dosadašnji potpredsednik SSV. Veljković je obrazložio minuli rad Saveza, pohvalivši rad organa SSV, ažurnost i detaljnost u radu, a takav odnost prema vođenju Saveza se planira i u narednom periodu. Pohvalio je klubove koji su i pored velikih, prvenstveno finansijskih poteškoća uspevali da u velikom broju učestvuju na takmičenjima.

Povezana vest:  KUGLANJE, Subotički Pionir osvojio titulu, Senta Visa prom bolja od Partizana u derbiju

Usvojen je i novi Statut SS Vojvodine. Generalni sekretar Saveza Aleksandra Ivošev  je naglasila da su najznačajnije promene Statuta bitne u cilju usklađivanja sa novim Zakonom o sportu i da se prilikom predlaganja kandidata za organe SSV već vodilo računa o novim propisima.

Sednici su prisustvovali i kandidati za predsednika Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović, aktuelni predsednik SSS, i Nenad Putnik, član Nadzornog odbora SSS. Kratkim izlaganjima svojih programa obratili su se delegatima.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na utakmicu Zvezde i Novog Pazara

Sem njih, gosti na sednici bili su  Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport, Dragan Donević, potpredsednik Streljačkog saveza Beograda,  i Nikola Marić, predsednik Stručne komisije SSS.

Sednici je prisustvovalo 18 od 27 delegata.

 Trio sa po tri nagrade

Posle radnog dela Skupštine pristupilo se svečanom delu sednice, tokom kog su uručena priznanja najboljim strelcima Vojvodine u prošloj godini.

Najbolji strelci u seniorskoj konkurenciji su Sanja Vukašinović i Dejan Pešić (puška), Brankica Zarić i Srđan Milović (pištolj).

Troje strelca su dobili po tri priznanja. Marija Kolarević je nagrađena kao najuspešnija kadetkinja, mlađa juniorka i juniorka puškom. Stefan Popaživanov je najuspešniji strelac pištoljem za kadete, mlađe juniore i juniore. Dimitrije Gaćeša je proglašen za najboljeg pionira, kadeta i mlađeg juniora puškom.

Povezana vest:  Milenko Sebić deveti u gađanju MK puškom iz trostava na SK u Osijeku

Svi nagrađeni

 Puška – pioniri: Dimitrije Gaćeša (Mladost), pionirke: Ivana Vislavski (SD Pančevo 1813), kadeti:Dimitrije Gaćeša Mladost) , kadetkinje: Marija Kolarević (Jedinstvo),  mlađi juniori:Dimitrije  Gaćeša (Mladost), mlađe juniorke:  Marija Kolarević (Jedinstvo), juniori: Marko Alimpijević (Mladost), juniorke: Marija Kolarević (Jedinstvo), seniori: Dejan Pešić (Pančevo 1813) , seniorke: Sanja Vukašinović ( Novi Sad 1790).

Pištolj kadeti: Stefan Popaživanov (Kikinda),  kadetkinje: Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“), mladji juniori: Stefan Popaživanov (Kikinda), mlađe juniorke: Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“), juniori: Stefan Popaživanov (Kikinda), juniorke: Neda Sarić (Kikinda), seniori: Srđan Milović (Univerzal-M), seniorke: Brankica Zarić (Novi Sad 1790).

Plakete je dodelio potpredsednik SSV Siniša Veljković.