Hokejaši Vojvodine savladali su ekipu Partizana rezultatom 9:3 (2:2, 2:0, 5:1), u utakmici broj 19. Prvenstva Srbije igranoj večeras u ledenoj dvorani „Pionir“.

U meču koji je najverovatnije odlučio osvajača druge pozicije u ligaškom delu takmičenja, gosti su preokrenuli vođstvo „Crno-belih“ iz uvodnog dela meča i sa sedam vezanih golova stigli do petog trijumfa u sezoni.

Povezana vest:  Partizan prekinuo Zvezdinu seriju u Jadranskoj ligi

Novosađani su meč rešili u prvih osam minuta poslednjeg perioda kada su sa tri vezana pogotka prednost od dva gola posle 40 minuta igre (4:2) pretvorili u nedostižnih 7:2, da bi potom meč rutinski priveli kraju i slavili ubedljivo i zasluženo.

U pobedničkoj ekipi po dva pogotka postigli su Miloš Babić (dve asistencije) i Maksim Laptev (1A), dok su se u strelce upisali i Rejmond Matavašiš (3A), Troj Ganer (2A), Vladan Drozdik (1A), Ivan Tumbas (1A) i Viktor Čengeri (1A).

Povezana vest:  TREĆA KONFERENCIJA ŽENE I SPORT

U timu Partizana dva gola postigao je Đorđije Terzić, dok se jednom u strelce upisao Aleksandar Vuković (asistencija Miodrag Ristović).

Na tabeli vodi Crvena zvezda sa 21 osvojenim bodom iz osam mečeva, Vojvodina je druga sa 15 bodova i utakmicom više od Zvezde i trećeplasiranog Partizana koji ima 11 osvojenih bodova, dok je NS Stars poslednji sa pet osvojenih bodova iz deset utakmica.

Povezana vest:  Počeo šampionat jugoistočne Evrope u padobranstvu