Klupska sezona u srpskom ragbiju 13 startuje u nedelju 5. marta trećim Superkom Srbije u kojem se na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u Beogradu (20.00) ponovo sastaju Dorćol i Crvena zvezda. Nakon tradicionalnog uvodnog meča Rizman kupa prošlog vikenda, dva najtrofejnija srpska kluba boriće se za prvi trofej u novoj, 16 sezoni od obnavljanja ragbija 13 na ovim prostorima.

Dorćol je osvojio 14 od mogućih 15 prethodnih titula nacionalnog šampiona, ali je njihovu potpunu dominaciju u domaćim okvirima prekinula Zvezda 2014. godine. Prošle sezone crveno-beli su kompletirali svoju riznicu sa prvim trofejima u Superkupu i potom Kupu Srbije, oba puta pobedivši Dorćolce (30:0 i 36:20). Sa izuzetkom finala plej-ofa pre dve godine, ova dva tima susrela su se u svim ostalim finalima, pa će tako svoj rivalitet nastaviti i u nedelju na Carevoj Ćupriji.

Povezana vest:  Banjaluka domaćin svetskog padobranskog prvenstva 2014.

– Nova sezona donosi uvek nove izazove i nove ciljeve. Očekuje nas dosta naporna godina i bilo bi lepo da je otvorimo trofejem. Siguran sam da iste ambicije ima i naš protivnik za koga mislim da ima najkompletniju ekipu u državi. Mi smo ponovo malo podmladili ekipu što nas ne amnestira od namere da napadnemo osvojimo sve što se može osvojiti – kaže pred start sezone kapiten Dorćola Dalibor Vukanović.

Povezana vest:  Otkazan veleslalom u Kranjskoj Gori

Pored nova dva osvojena trofeja, Zvezda je prvi put u istoriji prošle sezone uspela da u ukupnom skoru međusobnih mečeva bude bolja od Dorćola – 3:2 u pobedama. Uz trijumfe u oba prva finala, crveno-beli su dobili i jedan meč u ligi (10. kolo 50:20), ali su Dorćolci pored trijumfa u 5. rundi prvenstva trijumfovali u najbitnijem meču sezone, finalu plej-ofa (26:10). Inače, pre dve sezone u prvim Superkupu Srbije Dorćolci su slavili protiv istorg rivala (44:36).

– Ostaje žal što nismo kompletirali het-trik trofeja prošle sezone, Dorćol je još jednom u velikom finalu pokazao zašto ima toliko titula. Nemamo neki poseban plan za osvetu, biće to duga sezona i gledamo samo sledeću utakmicu koja je pred nama. Svakako, pokušaćemo da pobedimo u nedelju i osvojimo prvi trofej u novoj sezoni – izjavio je pred meča prvotimac Crvene zvezde Vojislav Dedić.

Povezana vest:  OLIMPIJADA MLADIH, Određeni takmičari za Singapur

Između dve sezone nije bilo značajnijih promena u ekipama, takođe nema informacija o bitnijim povredama. Meč će se igrati u noćnom terminu na terenu sa veštačkom travom FK BASK, a vodiće ga naš najbolji sudija Miloš Milinković, uz asistenciju Dušana Virca i Uroša Crnčevića. Ulaz na utakmicu je besplatan.