Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su danas 1:1 u 24. kolu Super lige, tako da je razlika na tabeli između timova ostala nepromenjena.

Strelac za Zvezdu postigao je Gelor Kanga, dok je gol za Partizan dao Uroš Đurđević.

Meč je obeležio vodeći gol Zvezde, pošto je postignut iz akcije koja je trebalo da bude zaustavljena.

Džon Ruis je u 34. minutu pokupio loptu nakon što je ona izašla iz terena, iza gol linije, ali je igrač Zvezde odmah nastavio igru i uputio je u sredinu terena, gde je došla do Ričmonda Boaćija, koji je prosledio do Gelora Kange, a on je mirno smestio u mrežu za vođstvo. Sudije nisu reagovale pre toga, a odbrambeni igrači Partizana su odmah podigli ruke u znak protesta.

Partizan je izjednačio u 87. minutu, kada je Miroslav Vulićević centrirao sa desne strane, a Uroš Đurđević glavom doneo izjednačenje.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Runi: Moramo da pobedimo Alžir, kako god umemo

Utakmica je odigrana pred više od 40.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“. Zvezda sada ima 61 bod, šest v više od drugoplasiranog Partizana i sedam više od trećeplasirane Vojvodine.

Strelac za Zvezdu bio je Gelor Kanga u 34. minutu, ali se ponovljenom snimku videlo da je lopta pre toga izašla iz terena.

Meč je počeo otvoreno, a prvu veliku priliku na meču imao je Leonardo, koji je posle jednog kornera sa oko pet metara iskosa iz okreta šutirao, ali je golman Zvezde Filip Manojlović sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.

Igralo se otvoreno na obe strane, a Zvezda je prvu dobru priliku imala kada je Ričmond Boaći šutirao, ali pored gola. Srđan Plavšić je u 19. minutu pao u šesnaestercu Partizana, ali je dobio crveni karton zbog simuliranja.

Povezana vest:  Juventus bez Vučinića protiv Intera

Partizan je posle toga bio u napadu, izveo je četiri kornera za kratko vreme, ali nije uspeo da ugrozi Manojlovića, ali je zvezda ubrzo posle toga došla do vođstva.

Džon Ruis je u trku pokupio jednu dugačku loptu koja je pre toga, međutim prešla gol-aut liniju, ali je on odmah vratio u teren. Sudije se nisu oglasile, a igrači Partizana su se zaustavili, podigli ruke u protestu. Ruis je bez zaustavljanja dodao loptu do Boaćija, koji je samo prosledio do Kange i on je mirno smestio u mrežu za 1:0.

Igrači Partizana su posle toga žestoko protestovali, ali je utakmica nastavljena u sličnom ritmu.

Crno-beli su u nadoknadi vremena imali još jednu sjajnu šansu, kada je Leonardo iz slobodnog udarca sa oko 20 metara šutirao u desnu stranu, ali se Manojlović sjajno bacio i odbio loptu.

Povezana vest:  Lampard podržava Redknapa kao engleskog selektora

Partizan je u drugom poluvremenu imao nekoliko dobrih šansi. Možda najbolju je propustio Bojan Ostojić, koji je posle kornera, neometan sa oko šest metara poslao loptu daleko preko gola. Nedugo posle toga Uroš Đurđević je primio loptu pred golom Zvezde, ali nije uspeo dobro da šutira, tako da je lopta posle njegovog udarca otišla preko gola.

Posle oko 15 minuta inicijative Partizana, Zvezda je uspostavila ravnotežu, ali nije stvarala prave šanse. Trener gostiju Marko Nikolić uveo je ofanzivniju postavu, a napadi Partizana konačno su urodili plodom u samom finišu meča.

Miroslav Vulićević je u trku sa desne strane centrirao na suprotnu, gde se našao Đurđević, koji je između dvojice defantivaca Zvezde dokačio loptu glavom i poslao je u mrežu za izjednačenje.