Reprezentacija Srbije do 18 godina savladala je selekciju Islanda rezultatom 4:2 (1:1, 1:0, 2:1), u trećem kolu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupe B koje se održava u ledenoj dvorani „Pionir“.

Naš nacionalni tim opravdao je ulogu favorita, iako je do pobede stigao teže nego što se očekivalo. Ipak, drugim trijumfom na šampionatu koji je obezbedila tek u poslednjem periodu, Srbija je dodatno poboljšala šanse za najviši plasman na turniru.

Povezana vest:  Zvezda poziva navijače na utakmicu s Mornarom

Najzaslužniji za trijumf „Orlića“ bio je kapiten Mirko Đumić koji je postigao tri gola na ovom meču, dok se jednom u strelce upisao Aleksandar Filipović.

U meču koji je prethodio utakmici Srbija – Island, selekcija Australije napravila je malo iznenađenje i savladala selekciju Španije rezultatom 4:1. „Kenguri“ su pokazali da su u Beograd došli sa izuzetnom ekipom, posle tri kola imaju maksimalan učinak, pa će njihov međusobni duel sa našom reprezentacijom u poslednjem kolu doneti konačnu odluku o osvajačima medalja.

Povezana vest:  ŠAH, Drugi poraz Sedlaka u Kragujevcu

U prvoj utakmici trećeg kola Holandija je opravdala ulogu favorita i savladala Belgiju rezultatom 5:2.

Četvrtak je na Svetskom prvenstvu dan odmora, a takmičenje se nastavlja u subotu kada se „Orlići“ sastaju sa selekcijom Belgije. Taj meč počinje u 20 časova uz slobodan ulaz.

PHOTO: Vera Dimov