Reprezentacija Srbije do 18 godina zabeležila je treću pobedu na SVetskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u meču četvrtog kola savladala Belgiju rezultatom 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).

Ovim trijumfom naš nacionalni tim sačuvao je šanse za naviši plasman na turniru, i pred poslednje kolo nalazi se na deobi prvog mesta sa čak tri selekcije – Španijom, Australijom i Holandijom. Sve četiri reprezentacije imaju isti broj bodova, pa će o rasporedu medalja odlučivati završno kolo koje se igra u nedelju.

Povezana vest:  Arnold Švarceneger u ulozi na kakvu nismo navikli

Da bi se okitili zlatnom medaljom i plasirali se u viši rang „Orličima“ će biti neophodan trijumf nad Australijom (20 časova), ali i da Španija u prvoj utakmici poslednjeg kola (13) ne savlada Holandiju u regularnom delu igre.

Meč protiv Belgije nije bio najbolja slika našeg nacionalog tima, iako su izabranici Jovice Rusa bili bolji tim i potpuno zasluženo slavili. Najbolji u redovima Srbije bili su Matija Vuković, Mirko Đumić i Vasilije Anđelković koji su postigli po jedan gol, kao i golman Jug Mitić koji je imao 20 odbrana, odnosno Andrija Španjević koji je asistirao kod prva dva gola naše reprezentacije.

Povezana vest:  Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije zakazana za 9. mart

U prvom meču dana Španija je zabeležila prvi „šataut“ na turniru, pošto je bila bolja od Islanda rezultatom 7:0, dok je u derbi meču ove runde Holandija nanela prvi poraz na turniru Australiji rezultatom 2:1 i tako dodatno zakomplikovala ionako veoma zanimljivu situaciju na vrhu tabele, pa prvi put posle dugog niza godina u poslednje kolo jednog takmičenja IIHF-a čak četiri selekcije ulaze sa istim brojem bodova i šansama za titulu.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, JUNIORSKA LIGA SRBIJE, Okršaj beogradskih Vukova i čačanskih Angel Warriorsa

U direktnom duelu za opstanak u grupi u drugom meču poslednjeg kola Island se sastaje sa Belgijom. Taj meč počinje u 16.30 časova.

PHOTO:Vera Dimov