U uvodnom meču 2. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije aktuelni šampioni, ekipa Wild Boars iz Kragujevca, pobedila je na domaćem terenu „večite rivale” iz Beograda SBB Vukove sa 21 : 14.

Pred oko 450 gledalaca na stadionu FK Badnjevac nadomak Batočine, Veprovi i Vukovi prikazali su dobru fudbalsku predstavu, uprkos lošem vremenu i kiši. Da li zbog pljuska ili zbog značaja samog meča, prvo poluvremeno obeležilo je dosta kazni, ali i dobri potezi na obe strane. Iako su Vukovi na odmor otišli s prednošću od 14 : 7, Veprovi su prikazali nešto razvnovrsniju igru.

Utakmicu su otvorili domaćini u prvoj četvrtini, kada je vešti kvoterbek Ijan Maginis istrčao za tačdaun i početno vođstvo svog tima. U nastavku je na isti način poentirao trkač Vukova Mihailo Josović za izjednačenje, da bi prednost gostiju do poluvremena uvećao i tandem Kindl–Brejdi sjajnim pasom od 65 jardi. Viđena su i dva presečana pasa defanzivnih bekova – jedan Alekse Denovića iz Vukova, a drugi Alena Ramzija iz Veprova koji je nažalost tu interespciju ispustio.

Povezana vest:  Olimpijski komitet zadovoljan prpremama Rusije

U trećoj četvrtini Veprovi su imali priliku da smanje zaostatak jednog tačdauna razlike. Našli su se u „crvenoj zoni” Vukova, ali je hvatač Filip Nedeljković famblovao na samo pet jardi od protivničke end-zone. Ipak, odbrana je bila skoncentrisanija, pa su zabeležena i dva seka kvoterbeka Vukova na oko 25 jardi od end-zone.

Već na početku poslednje deonice, nakon pass big playa i hvatanja Strahinje Stepovića, domaćini su izjednačili trčanjem Lorana Čimange na 14 : 14. Usledio je zatim neuspešan drajv Beograđana, da bi u sledećem pokušaju Boarsi preokrenuli rezultat – na 21 : 14 povećao je još jednom Čimanga, istrčavši za tačdaun.

Povezana vest:  NHL, Florida iznenadila Calgary, Tampa na vrhu istoka

Do kraja susreta zabeleženo je još nekoliko kazni, neuspešan napad gostiju iz Beograda te rush big play Ijana Maginisa od 70 jardi, ali i poništen tačdaun Kragujevčana u samom finišu susreta.

Treće kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije igraće se kroz dve sedmice. Veprovi će put Novog Sada, gde ih očekuje duel s GAT Dukesima, dok će Beograđani na svom terenu imati nešto lakši zadatak protiv Celtisa iz Sombora.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Plušenko se posle Sočija seli u Italiju

Ostali parovi 2. kola koje se igra 9. aprila, su Celtis – Blue Dragons i Legionaries – Panthers, dok su Meridian Indiansi i GAT Dukesi odložili igranje svoje utakmice.

Sve informacije o ovogodišnjem takmičenju možete ispratiti na zvaničnom sajtu Asocijacije SAAF.rs te društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.