Marcel Hirscher Slalom

Austrijski skijaši u borbi za duplu pobedu u Svetskom kupu

Austrijski skijaši Marsel Hiršer i Ana Feninger boriće se predstojećih dana u švajcarskom Lencerhajdu za osvajanje kristalnog globusa Svetskog kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon osvojenih medalja za svoju zemlju na igrama u Sočiju, austrijski duo imaće priliku da dođe i do pobede u ukupnom poretku Svetskog kupa. 
Posle 12 godina Austrijanci se nalaze na korak od ostvarenja velikog uspeha – osvajanja Velikog kristalnog globusa u obe konkurencije. Poslednji put austrijski tim je to ostvario 2002. godine, kada su ukupni pobednici Svetskog kupa bili Štefan Eberharter u muškoj, odnosno Mihaela Dorfmajster u ženskoj konkurenciji. 
Oba austrijska predstavnika očekuje težak zadatak, pošto ih očekuju jos četiri trke. U muškom poretku Hiršer je vodeći sa 1.050 bodova, što je samo četiri više od drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji mu je glavni konkurent u borbi za titulu. 
Feningerovu očekuje jednako težak zadatak, jer njena zaostatak u odnosu na prvoplasiranu Nemicu Mariju Hefl Riš iznosi 29 bodova. Austrijanka se ove sezone ni jednom nije nadmetala u slalomu, što joj dodatno otežava zadatak, a isto se može reći i za Hiršera, koji se ne takmiči u brzinskim disciplinama. 
On je ove sezone samo dvaput nastupio u superveleslalomu, dok u spustu nije učestvovao. Prvo nadmetanje očekuje ih sredu, kada je u obe konkurencije na programu trka u spustu u švajcarskom Lencerhajdu. 
Skijaška sezona u Svetskom kupu završava se 16. marta, kada će se muškarci nadmetati u slalomu, a žene u veleslalomu. 

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Japanci dominirali na Kupu Kine