velimir marjanovic predsednik RSSMarjanović: Prethodna godina najuspešnija u istoriji
 
Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović rekao je danas u Novom Sadu da je prethodna godina najuspešnija u istoriji srpskog rukometa i rada nacionalnog saveza.
Marjanović je na redovnoj sednici Upravnog odbora RSS i Skupštine RSS dodao da se u 2014, koju je RSS proglasio „godinom rukometa, kulture i obrazovanja“ cilj da se buduća okupljanja održavaju u mestima „koja su usmerena na kulturu i koja imaju izraženu kulturnu vrednost“.
-Nastavićemo u kontinuitetu uspeha kao i do sada – kazao je Marjanović u ustanovi Matice srpske, a prenosi RSS.
Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da su svi koji su radili za savez pokazali „veliku istrajnost i odricanje“.
-Taj rad na kraju se isplatio. Prema ocenama IHF, dobili smo priznanje da je prošlogodišnje svetsko prvenstvo za rukometašice u našoj zemlji najbolje organizovano do sada – rekao je Đurković.
U tradicionalnom godišnjem izboru RSS i Sportskog žurnala za najboljeg trenera proglašen je selektor ženske reprezentacije Saša Bošković, najbolja rukometašica domaćeg prvenstva je Jovana Risović, a najbolji rukometaš Uroš Elezović, dok su za najbolje internacionalce proglašeni Andrea Lekić i Momir Ilić.
-Presrećan sam što sam izabran za najboljeg trenera i što sam dobio ovu nagradu. Imamo sjajnu generaciju devojaka, osvojili smo srebnu medalju na Svetskom prvenstvu, zabeležili neviđenu gledanost, a to sve ide ka ostvarenju našeg cilja, da što više devojčica počne da trenira rukomet – rekao je Bošković.
Povezana vest:  Andrea Lekić: Imala sam strah od povrede