cefltrofej2008AMERIČKI FUDBAL

 

Vukovi u nedelju brane titulu u regionalnoj CEFL ligi

 

Ljubljana Silverhouks i aktuelni šampioni, beogradski Vukovi, sastaće se u nedelju 18. jula u 16 časova u Ivančnoj Gorici u meču za titulu Centralno-evropske lige američkog fudbala (CEFL).

 

Iako će ovo biti debi slovenačke ekipe u CEFL finalu, nadaju se da će njihov najbolji igrač, ofanzivni MVP lige Džordan Kapitanio, taj trofej proslaviti pobedom.

 

-Veoma sam ponosan zbog te nagrade. Ali, postoji još jedan trofej, mnogo vredniji od tog: pehar namenjen CEFL prvaku. Svesni smo da su Vukovi favoriti, ali moraće da se pomuče ne bi li nas pobedili – kaže Kapitanio.

Povezana vest:  Afera o problemu rasizma u novozelandskom ragbiju

 

Vukovi će i sami imati jednog MVP-a u meču koji im može doneti treću titulu regionalnog prvaka u klupskoj istoriji. Po drugi put u nizu defanzivni end „čopora sa Ade“ Miloš Lišanin proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača u ligi.

 

-Uvek je lepo kada se osvoji neka nagrada, ali u nedelju nas čeka mnogo važniji pehar. Ekipa iz Ljubljane je podigla kvalitet svoje igre, dovela je nove igrače i sve to nam stvara dodatni motiv: uvek želite da date više od sebe kada naspram sebe imate jakog rivala. U takvim utakmicama vidite kakvi ste, zapravo – kaže Lišanin.

Povezana vest:  Ivanišević pobednik Karpoš opena u Skoplju

 

Velika su nadanja i u taboru domaćih. Njihov predsednik i glavni trener Uroš Valant zna da će, ipak, biti potrebno dati više od svojih dosadašnjih mogućnosti ne bi li se zaustavio niz pobeda Vukova.

 

-Svi smo u klubu prezadovoljni što smo došli do finala, ali smo svesni sa kim se sastajemo. Nikada do sada nismo uspeli da pobedimo Vukove i naravno da su oni favoriti. Ipak, naši igrači su veoma motivisani, ali da bi uspeli da dođu do pobede moraće da izbegnu pravljenje bilo kakvih grešaka. A nastup bez greške je jako teško izvodljiv. Međutim, lepota američkog fudbala je upravo u tome da je u njemu – sve moguće. Daćemo sve od sebe u nadi da će publika biti zadovoljna našom igrom – ističe Valant.

Povezana vest:  KLIZANJE, Zagreb 2013. domaćin Evropskog prvenstva u klizanju

 

Prenosi uživo

Cena ulaznice na CEFL finale je svega četiri evra, a oni koji nisu u prilici da uživo posmatraju borbu Silverhouksa i Vukova za trofej moći će da prate utakmicu uživo na slovenačkoj Šport TV (Š1) i srpskoj Arena Sport 4 televiziji u nedelju 18. jula od 16 časova.