Juniorska ragbi 13 reprezentacija Srbije (igrači do 18 godina starosti) trijumfalno se  vraćaju sa istorijskog gostovanja u Norveškoj. U prijateljskoj utakmici u gradiću Naneštad koji se nalazi 60 km od Osla, mladi srpski ragbisti savladali su nešto stariju domaću selekciju (igrači do 19 godina starosti) sa 54:12 (36:0).

Meč koji će ući u istoriju norveškog ragbija kao prvi zvanični međunarodni duel mlađih kategorija reprezentacije te zemlje, protekao je u očekivano dominantnoj igri Srbije. Već od starta izabranici Admira Hadžića nametnuli su visok ritam, maksimalno koristeći neiskustvo domaćih igrača.

Povezana vest:  Bodi Miler još ne ide u penziju

Sa već zavidnim stažom u seniorskim ekipama svojih klubova, srpski juniori su lako prvo poluvreme rešili u svoju korist sa 36:0, da bi u nastavku usledilo opuštanje, pa je u drugom poluvremenu viđena ravnopravnija utakmica. Selektor Hadžić je taj deo utakmice iskoristio da proba i neke druge kombinacije, sa namerom da se maksimalno iskoristi retka internacionalna utakmica na strani za našu talentovanu selekciju.

Povezana vest:  Jedrilice nad Vojvodinom

-Najpre bi želeli da se zahvalimo Norvežanima na pozivu i gostoprimstvu, već smo u dogovorima da im uzvratimo istom merom u skorijoj budućnosti. Ovakvi mečevi su dragoceni za ove mlade igrač koji retko imaju mogućnost da se u tom dobu takmiče u inostranstvu. Ne mogu da ne kažem da ovo nije očekivana pobeda jer smo objektivno iskusniji, ali pohvalio bih moje igrače na držanju i zalaganju. Ima dosta stvari koje moramo ispraviti i na tome ćemo raditi u narednom periodu – raportirao je iz Norveške selektor Srbije Admir Hadžić.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Zbog tragedije Lokomotiv propušta sezonu

U narednom periodu Ragbi 13 federacije Srbije ugovoriće nove prijateljske utakmice za srpske juniore, koje naredne godine očekuje Evropski šampionat čiji je Srbija domaćin.