Pionirska selekcija Srbije za pojedinačni Svetski kup u u Nemačkoj u  Detenhajmu (13. i 14. maj) otputovala je u ovo seoce sa predsednikom KSS Urošem Dragojlovićem, koji će biti vođa naše delegacije i Vojkom Pavlovićem, generalnim sekretarom KSS.

Za trofeje će igrati Kristina Trošić (Rudar Kostolac), ovogodišnja pionirska šampionka Srbije (pojedinačno – klasik), pobednica Kupa Srbije i  vicešampionka pojedinačno – za kombinaciju, kao i Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac) šampion Srbije pojedinačno – klasik, vicešampion pojedinačno – za kombinaciju i  drugi u Kupu Srbije. Podeliće se dva kompleta medalja: pojedinačo – klasik i  miks za koji će se računati rezultati iz pojedinačnog finala i  kvalifikacija odakle će po osam naboljih igrati pojedinačno finale.

Povezana vest:  Uskoro u Nemačkoj zatvorska kazna za doping

Kadetske selekcije Srbije, koje će se u Detenhajmu boriti za trofeje na pojedinačnom i ekipnom Šampionatu sveta (14-19. maj) završile su  pripreme u Banji Junaković. Na put kreću 13. maja.

Selektor kadeta Mirko Čukvas odlučio se za  ovih pet igrača za Prvenstvo sveta: Želislav Jakab (Crvena zvezda),  Pavle Stojanović (Car Lazar, Kruševac),  Sebastijan Molnar (Vojvodina, Novi Sad), Dušan Pejin (Jedinstvo, Novi Bečej) i Vuk Boškov (Banat, Zrenjanin).

Ljubomir Štetin, selektor kadetkinja,  odredio je ovaj sastav za Detenhajm: Brigita Zolnai (Vojvodina Novi Sad), Ivana Arsić (Rudar, Kostolac), Milena Jurišić i Vladana Obrenić (obe Kristal, Zrenjanin) i Višnja Živanović (Banat, Zrenjanin).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kuše pobednik superveleslaloma u Kvitfjellu

Raspored takmičenja u Detenhajmu  na kadetskom SP je – 15. maj: ekipno – kadetkinje, 16. maj: ekipno – kadeti, 17. maj tandemi (kadeti i kadetkinje), 18. maj: miks tandemi i pojedinačno – sprint, 19. maj: finale pojedično – klasik. Podeliće se medalje i u pojedinačnom – za kombinacija. Računaće se rezultati iz ekipnog dela i pojedinačno – klasik.

Na prošlom kadetskom ekinom i pojedinačnom Šamponatu sveta 2015. u Špajherzdorfu u Nemačkoj, srpski mladi kuglaši i kuglašice osvojili su ukupno sedam medalja, tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Zlatom su se okitili Hermina Lukač (pojedinačo – klasik), Marko Antić i Sebastijan Molnar (tandem), Marko Antić i Hermina Lukač (miks tandem), srebrne medalje pripale su Kristini Ljubenković (pojedinačno za kombinaciju) i ženskoj reprezentaciji u kojoj su bile Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Angela Zolnai, Ana Boškov i Olivera Čikoš, dok su se bronzama okitili Kristina Ljubenković (pojedinačno – klasik) i Hermina Lukač (pojedinačno -za kombinaciju).

Povezana vest:  Na današnji dan - 26. mart

Pre dve godne, na pojedinačnom Svetskom kupu, takođe u Špajherzdorfu, pionirka Tanja Petrović osvojila je pojedinačnu bronzu!

U Banji Junaković su u toku pripreme seniorskih selekcija Srbije za ekipni Šampionat sveta takođe u Detenhajmu od 19. do 27 maja.