Žreb je hteo da  Srbija dobije da popuni upražnjeno mesto sa jednim ženskim tandemom na kadetskom Šampionatu sveta koji počinje u  ponedeljak 15. maja u nemačkom seocetu Detenhajm u blizini Karlseruea.

U svim ostalim diciplinama, nije bilo sreće da se pruži još neka šansa za trofeje…

Kod  kadetkinja u  sprintu,  Srbija ima dva mesta: Srbija 1 – Italija 3 i Francuska 1 – Srbija 2. Kod kadeta u ovoj disciplini,  imamo pravo na dva kuglaša. Dueli su Hrvatska 1 – Srbrija 1 i Rumunija 2 – Srbija 2.

Srbiju će predstavljati dva ženska tandema a parovi su : Slovačka 1 – Srbija 2 i Srbija 1 – Rumunija. U muškoj konkurenciji Srbija je ostala na jednom tandemu i igraće protiv  Francuske.

U miks tandemima,  predstavljaće nas samo jedan mešoviti par, a rival će mu biti  miks iz Slovačke.

Povezana vest:  STRELIČARTSTVO, „Elit Arčeri" najbolji železnički klub, Sofija Medić i Miloš Barišić najbolji sportisti

-U sprintu, na prvi pogled laki rivali Francuskinja i Italijanka, ali ne treba zaboraviti  da  kuglašice ovih zemalja uvek prirede po neko veliko iznenađenje na Šampionatima sveta i naše reprezentativke moraju da budu oprezne – komentar je selektora kadetkinja Ljubomira Štetina. – Dobro je što su naše takmičarke u dva dela žreba i mogu da se sastanu tek u finalu. Kod tandema, srpski predstavnici mogu da ukrste koplja u polufinalu, ali tada su već obezbeđene medalje.  U našoj reprezetaciji su sve debitantkinje na velikoj svetskoj pozornici.

Selektor kadeta Mirko Čukvas zadovoljan je, jedino,  jer je u sprintu žreb „razdvojio“ naše predstavnike da se ne sastanu u prvoj fazi:

Povezana vest:  KUGLANJE, U subotu 1. septembra „Memorijal Đuro Štikovac“

– Sprint je uvek neka vrsta lutrije, potrebno je i malo sportske sreće i nadam se da će biti uz nas. Šteta što nismo dobili još neko mesto, bilo je dosta upražnjenih posle otkaza obe selekcije BiH  U tandemima, rivali su nam uvek neugodni Francuzi. Upozoriću igrače da  moraju da budemo maksimalno motivisani i da odigraju bez opuštanja – podvukao je Čukvas.

Selektori će odrediti imena takmičara i takmičarki u tandemima po završetku ekipnog dela.

Raspored takmičenja u Detenhajmu na kadetskom SP je – 15. maj: ekipno – kadetkinje, 16. maj: ekipno – kadeti, 17. maj: tandemi (kadeti i kadetkinje), 18. maj: miks tandemi i pojedinačno – sprint, 19. maj: finale pojedično – klasik. Podeliće se medalje i u pojedinačnom – za kombinacija. Računaće se rezultati iz ekipnog dela i pojedinačno – klasik.

Povezana vest:  TIM SVETA, ŠANSA ZA JUNIORE SRBIJE

Na prošlom kadetskom ekipnom i pojedinačnom Šamponatu sveta 2015. u Špajherzdorfu u Nemačkoj, srpski mladi kuglaši i kuglašice osvojili su ukupno sedam medalja, tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Zlatom su se okitili Hermina Lukač (pojedinačo – klasik), Marko Antić i Sebastijan Molnar (tandem), Marko Antić i Hermina Lukač (miks tandem), srebrne medalje pripale su Kristini Ljubenković (pojedinačno za kombinaciju) i ženskoj reprezentaciji u kojoj su bile Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Angela Zolnai, Ana Boškov i Olivera Čikoš, dok su se bronzama okitili Kristina Ljubenković (pojedinačno – klasik) i Hermina Lukač (pojedinačno -za kombinaciju).