Kadetski reprezentativac Srbije Dušan Pejin nosio je srpsku zastavu na svečanom otvaranju kuglaškog Šampionata sveta u nemačkom seocetu Detenhajmu.

U defileu pred prepunim gledalištem, bili su srpske kadetkinje i kadeti  sa predstavnicima još 12 zemalja.

Ugledne zvanice pozdravili su direktor takmičenja Harald Sajc, gradonačelnica Detenhajma Ute Gibelbeker, predstavnici opštine I lokalne samouoprave kao i i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva Jirži Jančalek (Češka). Izveden je i bogat kulturno umetnički program.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE, Grčkoj oduzeta organizacija Mediteranskih igara 2013.

Detenhajm, selo sa oko 6.400 stanovnika u okrugu Karslrue u pokrajini Baden Vinterberg, je drugi put u poslednjih deset godina domaćin Šampionata sveta. Prvi put je  Detenhajm ugostio najbolje svetske kuglaše u maju 2009. u školskoj dvorani pored koje je i bazen.  Seniori Srbije su osvojili prvu od tri šampionske titule upravo 2009.

Takmičenje na kadetskom Šampionatu sveta počinje u ponedeljak 15. maja  kada će se srpske kadetkinje, vicešampionke sveta iz Špajherzdorfa 2015. boriti za ekipne medalje. Po završetku kadetskog prvenstva, od 19. maja  do 27. mama odigraće se ekipni seniotski Šampionat sveta.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, PLEJ OF, Partizan slomio Olimpiju i u Tivoliju

Kuglana je montirana u školskoj dvorani koja može da primi oko 2.500 gledalaca,  i ima osam staza proizvođača Alborna. Staze i daske položnice su zelene boje koja je preovladava i na čeonom delu  kuglane  a kugle su tamne boje.