Reprezentacija Srbije u inlajn hokeju poražena je od domaće selekcije Austrije rezultatom 11:2 (3:1, 3:0, 3:0, 2:1), u prvom kolu kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo Divizije I, koji je u sredu počeo u Štajndorfu.

“Orlovi” nisu imali snage da se ozbiljnije suprotstave favorizovanom domaćinom, pa su takmičenje započeli ubedljivim porazom. Austrija je pre starta turnira važila za prvog favorita turnira, a taj epitet potvrdili su na startu takmičenja sigurnim trijumfom nad našom selekcijom koja ima neuporedivo manje iskustva na međunarodnom nivou od rivala.

Austrijski nacionalni tim imao je apsolutnu inicijativu tokom najvećeg dela utakmice, dok su “Orlovi” pokušavali da iz kontranapada ugroze gol rivala, što su i uspeli na isteku petog minuta igre, kada je pri rezultatu 3:0 za domaćina Andrej Cvik postigao jedini gol za Srbiju u prvom delu utakmice, posle asistencije Dragana Komazeca. Naši hokejaši imali su još nekoliko prilika da posle kontri učine nastavak meča zanimljivijim, ali je neiskorišćene šanse Srbije rival surovo kažnjavao, pa je u preostalom delu igre stigao do ubedljivog trijumfa i već na startu turnira najavio da će se u završnici turnira boriti za poslednje mesto koje vodi na Svetsko prvenstvo Divizije I sledeće godine u Slovačkoj.

Povezana vest:  KUGLANJE, Predsedništvo Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) zaseda u petak u Beogradu

Ipak, srpski reprezentativci uspeli su da se sredinom poslednje četvrtine kada je Uroš Brestovac iskoristio asistenciju Cvika i smanjio na 2:10. Do kraja susreta domaćin je uspeo da još jednom zatrese mrežu Ivana Belića, a treba pomenuti da je golman Vojvodine minut pre kraja susreta zaustavio penal za Austrijanaca.

“Orlovi” takmičenje nastavljaju već u četvrtak od 16 časova, kada se u utakmici drugog kola sastaju sa Bugarskom koja je u prvom meču uvodnog kola naše grupe poražena od selekcije Makedonije rezultatom 11:5 (3:0, 4:3, 3:0, 1:2). Naši i bugarski hokejaši sastali su se i u prethodnom kvalifikacionom cikusu za SP, kada su na turniru u Sofiji bolji bili domaći hokejaši rezultatom 4:3 posle produžetka.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Počinje borba za titulu, Olimpija gostuje u „Pioniru“

U mečevima B grupe Izrael je u veoma neizvesnom meču iznenadio Belgiju i slavio rezultatom 7:6, dok je Letonija deklasirala Tursku rezultatom 30:1.

2017 IIHF Svetsko prvenstvo Divizije I – Kvalifikacije

Štajndorf, Austrija (22-25. jun 2016)

Prvo kolo – Grupa A:
Bugarska – Makedonija 5:11 (0:3, 3:4, 0:3, 2:1)
SRBIJA – Austrija 2:11 (1:3, 0:3, 0:3, 1:2)

Povezana vest:  KUGLANJE, Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju