Ovog vikenda održavaju se Državno prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom i prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa  u raketnom modelarstvu.

U opštini Malo Crniće, u selu Aljudovo 20. i 21. maja  održaće se Državno prvenstvo Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. Takmičenje je međunarodnog karaktera i ujedno 1. kolo Lige Srbije. Vazduhoplovni savez Srbije je neposrednu organizaciju takmičenja poverio Paraglajding Klubu „Beli orlovi“ iz Požarevca i Turističkoj organizaciji opštine Malo Crniće, koja je partner  u organizaciji. Očekuje se dolazak preko 60 pilota paraglajdera iz zemlje i inostranstva, pored kojih i reprezentativaca Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Gregor Šlirencauer pobednik ski skokova u Sočiju

Otvaranje takmičenja je 20. maja u 9 sati, na kome će predsednik VSS-a, Labud Bulatović uručiti nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima u 2016. godini, a predsednik OMC, Mališa Antonijević, poželeti dobrodošlicu prisutnima i otvoriti takmičenje. Od 10 do 18 časova traje prvi takmičarski dan, pole koga će takmičarima biti priređena svečana večera i kulturno zabavni program. Predviđeno je da se u oba takmičarska dana uradi maksimalnih šest letačkih  serija, posle kojih će biti poznati državni prvaci u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Drugi takmičarski dan će trajati od 8 do 14 časova, dok će u 16 časova biti proglašenje pobednika i zatvaranje takmičenja.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Sreća okrenula leđa, treći poraz Srbije

Dok piloti paraglajdera budu tražili novog državnog prvaka, raketni modelari će u subotu održati prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa Srbije u raketnom modelarstvu. Takmičenje se održava na sportskom poligonu „Aradac“ kod Zrenjanina, a sportisti će se takmičiti u klasama S6, S3, i S9.