tiger_woods_nikeTajger Vuds i Kobi Brajant najpopularniji sportisti u SAD

 

Golfer Tajger Vuds i košarkaš Kobi Brajant najpopularniji su sportisti u Sjedinjenim Američkim Državama, prema istraživanju agencije Haris Interaktiv. Vuds je prvo mesto samostalno držao od 2006., ali ove ga godine ga deli sa zvezdom NBA prvaka Los Anđeles Lejkersa. Slede igrač bejzbola Derek Jeter pa predstavnici američkog fudbala Bret Favre i Pejton Mening.

Povezana vest:  SNUKER, O'Saliven brani titulu svetskog šampiona

Na šesto mesto je sa prošlogodišnjeg trećeg, pao novopečeni košarkaš Majamija LeBron Džejms. Treba, ipak, naglasiti da njegov odlazak iz Klivlanda nema ništa sa tim budući da je anketa, u kojoj je učestvovalo 2.227 punoletnih osoba, a sprovedena je između 14. i 21. juna, dakle pre njegovog prelaska u Majami Hit. Na sedmom mestu po popularnosti nalazi se penzionisani košarkaški velikan Mikl Džordan.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Marija Rakić najbolja srpska šahistkinja na EP

U konkurenciji sportistkinja na prva dva mesta su sestre Serena i Venus Vilijams, prva i treća teniserka sveta. Slede vozačica Danica Patrik, penzionisana igračica fudbala Mia Ham, i još dve teniserke, ali Ruskinje, Marija Šarapova i Ana Kurnjikova.