Juniorski reprezentativca Srbije, Alen Kujundžić prešao je u redove hrvatskog šampiona, splitskog Mertojaka. Prošle sezone igrao je u ekipi Spartaka 024 iz Subotice koja je osvojila prvo mesto u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina i plasirala se u elitni rang, Super ligu Srbije!

– Došao sam u klub reprezentativaca i to mi je bio jedan od motiva, jer volim konkurenciju i borbu za mesto u prvom timu – kaže Kujundžić- U klubu su, između ostalih, Nikola Muše aktuelni reprezentativac Hrvatske i pojedinačni državni prvak, Igor Šarkezi takođe član  reprezentacije, dok je igrač i trener jedan od najboljih svetskih igrača Hrvoje Marinović, “broj 1” hrvatske lige u prošloj sezoni i treći na seniorskom  SP u Novigradu 2016.

Povezana vest:  Sportsko društvo „Radnički" obeležava 95 godina postojanja

U timu su u Andrej Kovač bivši reprezentativac Hrvatske, kao i sjajni  mladi Mihael Grivičić, osvajač dve svetske  zlatne i jedne bronzane medalje u Detenhajmu u maju ove godine, Duško Milanović veteran ekipe, Paško Dragičević  koga zovu i “Ronaldo od kuglanja”, Goran Žubrinić, Mate Primorac, Pave Ćubelić…

Kujundžić je  učestvovao u osvajanju juniorskih svetskih titula Srbije 2014. i 2016.  Ima pojedinačno svetsko kadetsko srebro u sprintu 2013.  Pobednik je kadetskog Svetskog kupa 2014.  i na tom takmičenju sa Kristinom Ljubenković pripala mu je bronza.  Prošle godine je sa Herminom Lukač bio seniorski šampion Srbije u miksu. Ove godine je na turniru za gran pri svetsku rang listu u Segedinu osvojio drugo mesto. Sa Nemanjom Musolinom okitio se titulom juniorskog prvaka Srbije u tandemima za 2017. Prošle godine bio je omladinski šampion Srbije u kombinaciji i drugi pojedinačno – klasik. Juniorski prvak pojedinačno – za kombinaciju bio je i 2015.

Povezana vest:  Jasenica i Delfin novi članovi Prve lige Srbije u šahu

Mertojak je osnovan 2006. U Prvu hrvatsku ligu ušao je  u sezoni 2015-2016. i osvojio sedmo mesto. U prošloj sezoni osvojio je “duplu krunu” hrvatskog kuglanja: trijumfovao je u ligi sa  bodom više od četvorostrukog  uzastopnog prvaka Zaprešića i  deset bodova  više od gradskog rivala Poštara. U finalu kupa savladao je sa 6:2  Osijek. Domaćin je  na kuglani sa šest staza na Poljudu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Selektori prozvali za Rumune