Među brojnim fantastičnim akterima koji su publici u prelepom ambijentu kragujevačkog stadiona „Čika Dača“ priredili nezaboravan Serbian Bowl, istakao se Milorad Novaković, defanzivni end i kapiten Kragujevac Wild Boarsa, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu svog tima nad novosadskim GAT Dukesima (24:16) i odbranu naslova šampiona Srbije u američkom fudbalu, pa je sasvim zasluženo poneo titulu MVP-a finala.

I statistika otkriva da je Novaković opravdano dobio epitet najkorisnijeg, jer je od svih defanzivaca na terenu imao najviše teklova – 10,5, a pritom je bio i prava noćna mora za protivničkog kvoterbeka Kristofera Džefrija, kog je sekovao čak četiri puta, od čega dva puta sam i dva puta uz asistenciju, za minus od 26 jardi.

Povezana vest:  FLEG LIGA: Finale u Kragujevcu

– Zaista mi puno znači ovo priznanje, ali mi je draže sto smo osvojili trofej i odbranili titulu. Ipak je to bio glavni cilj ove sezone, a MVP priznanje je došlo spontano uz timski rad cele ekipe, stvarno ne bih uspeo bez njih. Želeo bih da čestitam ekipi Novog Sada na odličnoj partiji, kao i svaki put. Mislim da smo priredili pravi spektakl i sjajnu utakmicu, vrednu finala, odigranu na visokom nivou i da su svi ljubitelji američkog fudbala uživali – rekao je Novaković.

Kragujevčani su sredinom druge četvrtine gubili 16:0, ali su tu i zaustavili protivnika, pre svega fantastičnom igrom defanzivnog dela tima, koji je pogurao svoj napad ka pobedi.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionirov čvrst korak

Niko nije očekivao laku utakmicu, ipak je ovo finale gde se sastaju dve trenutno najbolje ekipe u Srbiji. Utakmica je bila fizički i mentalno jako teška, neizvesna i uzbudljiva do samog kraja. Iako smo loše startovali i ušli u drugo poluvreme sa nepovoljnim rezultatom, uspeli smo da skupimo redove i dobrom motivacijom i velikom željom preokrenemo rezultat u nastavku susreta i izađemo kao pobednici. Još jednom se pokazalo da ne dobija trku onaj koji vodi, već onaj koji prvi stigne na cilj i da je trudom i voljom sve moguće – istakao je Novaković.

Veprovi su tako došli do sedme titule šampiona Srbije, a prethodni pehar pred svojom publikom osvojili su pre sedam godina.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Ubedljiv trijumf Beostara protiv lidera

– Zahvalio bih se svim gledaocima koji su nas bodrili sa tribina i po nenormalnoj vrućini nisu odustajali od nas iako smo mi možda u nekim trenucima poklekli. Stvarno je neverovatan osećaj kada se u svom gradu, sa svojom braćom, pred svojim prijateljima, rođacima i sugrađanima, boriš za nešto što ti toliko znači. Stvarno imam samo reči hvale za podršku koju su nam dali. Hvala još jednom svima koji su nas bodrili, nadam se da su kao i ja uživali u ovom vrhunskom spektaklu i odbrani titule. Svako dobro svima do sledece sezone – zaključio je Novaković.