Trofej Kupa Kralja u američkom fudbalu je ostao u Kraljevskom gradu.

Na Atletskom stadionu u Kraljevu, domaće „Kraljevske krune“ su pobedile dubrovačke „Ajkule“ rezultatom 28:8. Pre ove utakmice je odigran prvi dečiji turnir za decu mlađu od 12 godina, u beskontatnoj verziji ovog sporta.

U nedelju 01. oktrobra je odigrano prvo od četiri predviđenja sportska takmičenja pod nazivom „Kup Kralja“. Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevske krune“ je ugostio hrvatsku ekipu Dubrovnik „Sharks“.

Utakmica se igrala u 7 na 7 formatu i nastupili su uglavnom juniori oba tima. I pored žestokih duela na terenu, susret je prošao u pravoj sportskoj i prijateljskoj atmosferi. Domaći su poveli spretnom reakcijom novajlije u RC timu, Miloša Kneževića koji je poentirao već u prvoj akciji utakmice, a odmah zatim je usledio i ekstra poen Đorđa Simića. Nakon toga „Krune“ su održavale visok tempo igre, te su preko pasova mladog kvoterbeka Filipa Đokića usledila poentiranja Miloša Marković i Žarka Radulovića i na samom kraju Lazara Lazića, koji je presekao loptu i vratio u endzonu „gospara“. Ipak, jedan tačdaun su postigle „Ajkule“ hvatanjem Krunoslava Curića, pokayavši borbenost i ako nisu imale dugačak roster za ovaj susret.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija savladala Crnu Goru sa 7:1 u prvom kolu na Šampionatu sveta u Sarajevu

Nešto ranije pre toga odigran je i prvi turnir za decu mlađu od 12 godina, što je prvi zvaničan turnir ove kategorije u istoriji Srpske asociojacije američkog fudbala. Pored ligaškog značaja i ovaj turnir je bio deo „Kupa Kralja“, a najbolji tim je bio dece iz Kragujevca, i ako su pobednicima bili proglašeni sva deca učesnici, najmlađi timovi: Zemun Pirates, Novi Beograd, Orlovi, Kragujevac Wild Boars i domaćih Kraljevo Royal Crowns.
Nakon toga, kao uvod u centralni sportski događaj, odigrana je i jedna seniorska fleg fudbal utakmica (beskontatna verzija američkog fudbala) u kojoj je dubrovački tim savladao Krune rezultatom 25:6.
Prijateljstvo dva tima koje je započeto pre skoro tri godine i dalje se razvija, nakon tadašnje posete Kraljevčana Dubrovniku, ovim učešćem na prvom „Kupu Kralja“, „gospari“ su uzvratili posetu. Kako nisu imali dovoljno „dubok“ roster, domaći tim je hrvatskoj momčadi „pozajmio“
svoja tri igrača, koji su branili boje Dubrovnika. Prijateljstvo ova dva kluba je potvrđeno kroz dobro druženje i sportsko nadmetanje u čast 800. godina od krunisanja kralja Stefana Prvovenčanog, u obližnjoj Žiči.

Povezana vest:  Srbija u subotu jedna od 40 zemalja domaćina globalne utakmice u ženskom hokeju

„Kup Kralja“ je svečano otvoren pozdravnim pismom NJKV Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, u kojem je izrazio posebno zadovoljstvo što se organizuje ovaj sportski događaj u čast prvog kralja Srbije i gde je istakao da je posebno važna dobrosusedska saradnja kakvu grade dva tima iz Kraljeva i Dubrovnika.

Na kraju turnira u uručena priznanja učesnicima, odlukom sudija, za najkorisnijeg igrača turnira je izabran Marko MIletić, kvoterbek tima Dubrovnik „Sharks“. Trofej „Kupa Kralja“ je podigao Strahinja Jovančević, mladi igrač „Kraljevskih kruna“. Trofej,priznanja i medalje je uručio, te pobednika turnira proglasio, gospodin Zoran Dimitrijević, ispred Organizacionog odbora grada Kraljeva za proslavu Sabornih dana svetog kralja Stefana Prvovenčanog. Pre 7. oktobra kada će se proslaviti Kraljevdan, „Kup Kralja“ će se odigrati u još tri sporta: atletici, rukometu i fudbalu.

Povezana vest:  Održana izborna skupština SHLS: Marko Milovanović novi predsednik