Zarko Paspalj, Dr Jaukovic, pomocnik ministra prosvete, Milorad Novkovic, profesor fizickog u gimnaziji Takovski ustanakSvečanost povodom učešća Olimpijskog tima Srbije na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru

 

Ove godine, po prvi put u istoriji olimpijskog pokreta, održaće se Olimpijske igre mladih. Od 14. do 26. avgusta u Singapuru će se u 26 olimpijskih sportova takmičiti sportisti, uzrasta od 14 do 18 godina.

Srbiju će na ovim Igrama predstavljati 32 mladih olimpijaca, iz osam sportova. Uz program sportskih takmičenja, kroz niz kulturnih i obrazovnih radionica sportisti će imati i priliku da se druže sa svojim vršnjacima i da predstave kulturu, običaje i nasledje svoje zemlje.

Povodom učešća našeg tima na Igrama u Singapuru, Olimpijski komitet Srbije je u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, organizovao prijem, na kojem je ugostio roditelje učesnika YOG-a, predstavnike škola čiji su oni đaci i predstavnike klubova u kojima treniraju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Prvenstvo Srbije – grupa Centra u znaku Marine Jokić, Zorica Barać oborila 605 čunjeva na Prvenstvu Srbije – grupa Vojvodina

-Prve olimpijske igre mladih jedinstven su i značajan momenat u istoriji olimpijskog pokreta, ali i u životu svakog sportiste učesnika, njegove porodice, kluba u kome treninra, škole u kojoj se školuje. Uveren sam, da će na ovim Igrama, vaša deca i vaši đaci pružiti svoj maksimum na sportskom terenu i da će kao ambasadori Srbije, dostojno predstaviti svoju zemlju i sve one koji ih vole i podržavaju – izjavio je podpredsednik OKS Žarko Paspalj i dodao: – Siguran sam da će njihovo predstavljanje svoje zemlje u Singapuru svima vama služiti na čast. Hvala vam još jednom na uloženom trudu u odgajanju, vaspitavanju, školovanju i razvijanju mladih olimpijaca Srbije!

Učešće u događaju uzeli su i najviši predstavnici Ministarstva prosvete, Dr Slobodan Jauković, pomoćnik ministra nadležan za visko obrazovanje, državni sekretar Zoran Martinović iz Ministarstva rada i socijalne politike i Saša Avramović pomoćnik državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lindzi Von se vratila treninzima

Prijem u basti Kapetan Misinog zdanjaKao predstavnici resornih ministarstava u oblasti obrazovanja, brige o porodici i sporta oni su u društvu podpredsednika OKS Žarka Paspalja i šefa misije OKS Branislava Jevtića, roditeljima mladih olimpijaca, direktorima škola koje pohađaju i čelnim ljudima klubova u kojima treniraju uručili su plakete i priznanja u znak zahvalnosti za doprinos u razvoju i jačanju sportskih vrednosti i olimpizma u Srbiji.

Uoči same svečanosti, šef misije našeg Olimpijskog tima, prof. dr Branislav Jevtić održao je radni sastanak sa roditeljima članova tima, koji su potpisali saglasnosti za učešće svoje dece na Igrama u Singapuru. Na samoj svečanosti, šef misije je iskoristio priliku da sve pozove na zvaničnu promociju i ispraćaj tima 07. avgusta u TC Merkatoru, Novi Beograd.

U Olimpiji je danas upaljen olimpijski plamen, koji će na svom putu do Singapura obići svih pet kontinenata! Grad domaćin u Evropi biće Berlin,a dvoje mladih ljudi iz Srbije, otputovalo je za Nemačku gde će kao nosioci olimpijske baklje predstavljati našu zemlju.

Povezana vest:  EP U UMETNIČKOM KLIZANJU 2011, ŠVAJCARSKA, Pehalat i Bourzat u vođstvu

Katarina Biserčić strelac, osvajač evropskog zlata i Luka Milićević višestruki osvajač zlatnih medalja sa Matematičkih olimpijada, sutra, 24-og biće deo svečane ceremonije na putu olimpijske baklje od Brandenburške kapije do Olimpijskog stadiona u Berlinu.

Po prvi put Olimpijski komitet Srbije organizovaće zajedničke pripreme svih sportista koji će nastupiti na Igrama. U okviru predolimpijskog kampa tim će boraviti na Bledu od 26. jula do 5. avgusta.

Dva dana po povratku, 7. avgusta, u prostorijama TC Merkator biće održana promocija tima, a 9. avgusta tim će krenuti put Singapura.