lopta_u_kosuEP JUNIORI

Juniori izgubili od Grčke

 

U utakmici drugog kola D grupe juniorskog prvenstva Evrope, muska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Grčke rezultatom 59:57 (9:14, 15:17, 18:14, 17:12).

Naši mladi košarkaši ispustili su pobedu u poslednjim minutima, jer su od početka igrali veoma sigurno i potpuno kontrolisali rezultat, ali su pali kada je trebalo da „prelome“ utakmicu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami poveo sa 3:1, Oklahoma izjednačila na 2:2

Grci su čitavo vreme „jurili“ rezultat i konačno su uspeli da izjednače tri minuta pre kraja, da bi u narednom napadu, dva i po minuta pre kraja, prvi put poveli rezultatom 59:57.

Na kraju se spostavilo da je to bio i konačni rezultat, jer su u veoma nervoznoj završnici igrači oba tima promašili sve šuteve.

Povezana vest:  Cirbes: Rezultat nije bitan, izgubili smo našeg navijača

Reprezentacija Srbije je za poslednji napad imala 21 sekund i šansu da bar izjednači i izbori produžetak, ali je Bogdanović promašio polaganje dva sekunda pre kraja.

U trećem kolu Srbija će sutra od 14,30 igrati protiv Nemačke.

Srbija: Petković 2, Vujošević 2, Lambić 7, Nastić 6, Bogdanović 3, Igrutinović 2, Luković, Gujaničić 17, Dumić 6, Drenovac 9, Silađi 3, Bešović.

Povezana vest:  Bogdanović: Razmisliću o reprezentaciji

Grčka: Mocenigos 9, Fasengas, Psaropulos 4, Antonakis 10, Mavrojanis 4, Demicakis 1, Papadioniziju 2, Calkizis, Melisaratos, Kampuris 4, Moifetas, Krisikopulos 25.