Ivana FilipovicVESLANJE

Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine

 

Ivana Filipović odlična u repesažu

 

Ivana Filipović, naša mlada skifistkinja, trijumfovala je u današnjem repesažu, čime je izborila plasman u polufinale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine, koje se održava u Brestu, Belorusija. Ivana je odlično izveslala trku u repesažu, a nakon prvih 500 metara bila je drugoplasirana, iza skifistkinje Holandije. U drugih 500 metara, Ivana je izbila na prvo mesto, koje je sigurno držala do kraja trke i sa vremenom 7:48,13 trijumfovala, sa skoro 1,5 sekundi prednosti nad drugoplasiranom skifistkinjom iz Holandije.

Povezana vest:  PLIVANJE, SARAJEVO AQUATICS 2011, Srbiji 33 medalje

 

Naša talentovana veslačica je tokom čitave trke uspela da održi izuzetno dobar ritam i sigurno vođstvo, a ovakve trke su veoma važne kako bi mlade veslačice i veslači sticali nova i neophodna iskustva trkanja na najvećim svetskim takmičenjima. Ivana će polufinalnu trku veslati u subotu popodne i pred njom je imperativ da polufinalnu trku izvesla još bolje i sigurnije i da pokuša da se izbori za ulazak u finale i trku sa najbržim mladim seniorkama sveta.

Povezana vest:  Stjepanović bez finala na 400 slobodno

 

Igor Lucić i Luka Đorđević, u dvojcu bez kormilara, su još juče, kroz kvalifikacione trke, izborili plasman u polufinale, tako da će se u sutrašnjim polufinalnim trkama obe naše posade, koje nastupaju u Brestu, boriti za plasman u finale i mogućnost da se, u nedelju, nađu na pobedničkom postolju.