Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović odbranila je danas na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju šampionsku titulu i Kristalni globus u gadjanju vazdušnom puškom.

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije, Arsovićeva je odbranila trofej osvojen prošle godine u Bolonji. To je njena šesta medalja na finalima Svetskog kupa. Osim dva zlata, ona ima i dva srebra u pojedinačnoj konkurenciji i jednu bronzu, a u utorak je sa Milutinom Stefanovićem osvojila srebro u miksu vazdušnom puškom, koji se prvi put našao na programu finala Svetskog kupa.

Povezana vest:  Svetski kup u Fort Beningu: Još jedno srebro za Zoranu Arunović

Arsovićeva je od početka finala preuzela čelnu poziciju i vodjstvo nije ispuštala do kraja. Gadjala je na izuzetno visokom nivou, pogodila je 23 „desetke“, a najlošiji hitac imala je u poslednjoj seriji – 9,7. Drugoplasirana Rumunka Laura Georgeta Koman je za pobednicom zaostala 1,6 krugova.

Arsovićeva je postavila i novi evropski rekord finala. Pogodila je 251,3 kruga, 1,1 više od dosadašnjeg rekorda, koji je držala upravo Laura Georgeta Koman, sa ovogodišnjeg turnira Svetskog kupa u Minhenu. Od svetskog rekorda Kineskinje Mengjao Ši delilo ju je osam desetih delova kruga. Kineskinja je danas zauzela peto mesto.

Povezana vest:  Sutra počinju Ljubičevske konjičke igre

Od srpskih strelaca, Damir Mikec, pobednik prošlogodišnjeg finala Svetskog kupa vazdušnim pištoljem, danas je u toj disciplini zauzeo četvrto mesto sa 197,9 krugova, dok je Dimitrije Grgić bio peti s rezultatom 177,4 kruga. Zlatnu medalju u toj disciplini osvojio je Tomajuki Macuda iz Japana svetskim rekordom finala od 241,8 krugova.