sss_nagradjeni_sekretar_pavlovic_levo_i_popovc_sa_zvanicnicima

Vojko Pavlović i Dejan Popović najbolji generalni sekretari u 2012.

Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije  izabran je za najboljeg generalnog sekretara granskog sportskog saveza,  a Dejan Popović, generalni sekretar Sportskog saveza Šapca za najboljeg među prvim operativcima u opštinskim i gradskim sportskim savezima.

Priznanja su im uručena na početku seminare za generalne sekretare u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Zavoda za sport i medicnu sporta Srbije u sali u Palati Srbija. Uručili si ih Aleksandar Šoštar predsednik sportskog saveza Srbije i Jasminko Pozderac direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol odbranio titulu, u finalu bolji od Crvene zvezde

– Sekretari naših granskih saveza radom i zalaganjem daju veliki doprinos uspesima srpskog sporta, a generalni sekretari gradskih i opštinskih saveza su često ključni faktor u razvoju sporta među mladima u svojim sredinama – rekao je u uvodnoj reči Aleksandar Šoštar.- Drago mi je što se  i pored nevremena okupio ovako veliki broj prvih operativaca granskih, gradskih i opštinskih saveza i organizacija što je još jedna potvrda da naš seminar  uživa veliki ugled i da smo uspeli da ponudimo interesantne teme.

Jasminko Pozderac je, otvarajući seminar, posebno istakao:

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Legionari afirmišu mlade

– Svakodnevna dobra i uspešna aktivnost granskog i opštinskog sportskog saveza ne može da se zamisli bez kvalitetnog rada generalnog sekretara, zbog toga su oni veoma važan deo našeg sporta i zato čestitam dobitnicima ovogodišnjih priznanja.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov izlagao je  na temu „Nacionalna strategija razvoja sporta u lokalu“, dr Nenad Đurđević je govorio o „Pravnim aspektima nacionalne Strategije razvoje sporta“ a Predrag Bićain iz Zavoda za sport i medicinu sporta o „Pravilniku o sadržaju i načinu vođenja matičnih knjiga evidencije u oblasti sporta“.

Zavod za sport i medicinu sporta predstavio je i „Pravilnik o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti sportista u oblasti sportskih aktivnosti i  sudelovanja na sportskim takmičenjima“. Dragica Keleman govorila je  kako koristiti budžetska sredstva u skladu sa propisima, a Nikola Arsović je predstavio sve aspekte „Pravilnika  o odobravanju i finansiranju  programa kojima se ostvaruju opšti interesi u oblasti sporta“.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, HOKEJ, Finska i Slovačka za treće mesto

Otvaranju seminara je prisustvovao državni sekretar za sport Predrag Peruničić koji je poželeo učesnicima uspešan rad,  potpredsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije  Dušan Dimitrijević i dr Dane Korica, član UO SS Srbije Branko Đurić kao i brojne ugledne zvanice.