nhl_logoNHL VESTI

Arbitraža uz Nijemija, Čikago u nedoumici

 

Arbitražna komisija američke profesionalne hokejaške lige (NHL) dodelila je golmanu Čikaga Antiju Nijemiju platu od 2,75 miliona dolara, ali bi ta odluka mogla da natera Blekhokse da se oslobode igrača.

Nijemi je kao novajlija prošle godine imao platu od 826.875 dolara, ali je u plej-ofu propustio samo jednu trećinu i pomogao timu da osvoji titulu posle 49 godina.

Povezana vest:  ŠAH, VESTI, DRUGO KOLO BALKANSKOG GRAN PRIJA U PLEVENU, Nikolov uz Vučkovića

Ograničenje plata u NHL-u je 59,4 miliona dolara, a da bi ostao u granicama, Čigako je ponudio Nijemiju tek oko dva miliona dolara. Udruženje igrača NHL potvrdilo je arbitražnu odluku.

Čikago ima dva dana da odluči da li će prihvatiti ili odbaciti arbitražnu odluku. Tim bi mogao i da razmeni 26-godišnjeg Nijemija, koji je odigrao samo 42 utakmice tokom sezone u karijeri.

Povezana vest:  Tur d'Frans će gotovo sigurno biti odložen

Finac se odlučio za arbitražu pošto uprava Čikaga i njegov agent nisu uspeli da se dogovore oko uslova ugovora.

Blekhoksi su posle osvajanja Stenli kupa poslali otpustili su nekoliko svojih igrača iz prošle sezone, bilo putem razmene, bilo zbog isteka ugovora. To je urađeno da bi ekipa ostala ispod ograničenja za sledeću sezonu.

Povezana vest:  NHL rezultati, ponedeljak 16. novembar

Situacija je još složenija jer su igrači u bonusima za dobru igru zaradili još oko četiri miliona dolara, ali će ta suma biti uračunata u budžet za sledeću sezonu.