CRVENO_BELI_2012

KUGLANJE
Crvena zvezda predstavila podmlađeni tim za 2013.
 
Kuglaši Crvene zvezde na  tradicionalnom okupljanju u pres centu sportskog društva crveno belih, predstavili su novi, podmlađeni tim za sezonu 2012. – 2013. Predsednik kluba i igrač Miroslav Nacura, nastavlja sa dobrom praksom da dovodi u ovaj renomirani klub mlade igrače i ovoga puta pristupnice su potpisali nekadašnji juniorski reprezentativci Ivan Anđelković iz Jagodine i Vladimir Jevtić iz kostolačkog Rudara.
–  Sada u ekipi imamo četvoricu igrača koji su prošli kadetske i juniorske selekcije Srbije – Igora Kovačića, Alena Kujindžića, Anđelkovića i Jevtića i uz iskusne prvotimce iza kojih su brojne superligaške sezone,  mislim da smo dobro ukomponovali tim koji može da odgovori i izazovima na evropskoj sceni jer sa mnogo ambicija idemo na Kup NBC federacije u oktobru u Banjaluku – rekao je u pozdravnoj reči Macura.- Očekujemo podršku sportskog društva  za učešće na ovom najmasovnijem međunarodnom kupu na kome se očekuju preko 40 muških i ženskih ekipa.
Macura je čestitao i Igoru Kovačiću i Alenu Kujundžiću osvajanje zlatne medalje u reprezentaciji Srbije na juniorskom Šampionatu sveta u Baucenu u Nemačkoj. Juniorski par crveno – belih Igor Kovačić – Alen Kujindžić osvojio je ove sezone šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije. Miroslav Macura je osvojio vicešampionsku titulu za na državnom prvenstvu za veterane, a srebrnu ekipnu medalju una Šampionatu Svbije za veterane osvojila je selekcija Crvene zvezde u kojoj su, uz Macuru, igrali i Milan Ostojić i  Branko Jovanović. Treće mesto u Super ligi Srbije je prema oceni rukovodstva kluba lep rezultat, koji je uz malo sportske sreće mogao da bude i bolji.
– Ulaganje u mlade igrače je ključ uspaha u svakom sportu. Mi smo uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje pokrenuli školu kuglanja i imamo 16 polaznika sa fakukteta. Planiramo da formiramo i žensku selekciju. Cilj je da iz ove grupe ne samo selektiramo igrače za prvi tim, već i da ih usmeravamo da se usavršavaju u trenerskoj struci, ali i kao sudije – istakao je Macura.- Što se tiče prve ekipe, na domaćem planu su nam ambicije, kao i uvek, da budemo u vrhu srpskog kuglanja i da pokušamo da osvojimo i titulu. Neće biti lako, konkurencija ja izuzetna, ali to je veliki motiv  kome klub kakav je Crvena zvezda mora da stremi. Od svih prvotimaca tražićemo ne samo da budu dobri kuglaši već i da se u sportu ponašaju u duhu fer pleja i da budu primer drugima.
Generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije Vojko Pavlović, uručio je Macuri pehar za treće mesto. Prvotimci crveno belih koji su igrali u minuloj sezoni dobili su bronzane medalje: Miroslav Macura, Ljubiša Suzić, Dragan Vukelić, Igor Kovačić, Alen Kujundžić, Jovan Kerečki, Boban Maksimović, Ilija Kornjača, Milan Ostojić i Vladimir Jovičić, koji će u ovom prelaznom roku promeniti klub. Druženje je nastavljeno u kafani „Stara Srbija“ a pridružili su se i prijatelji kluba.

 

Povezana vest:  NOVI DRŽAVNI PRVAK U PRECIZNOM SLETANJU PARAGLAJDEROM