Milica Simic
BADMINTON
Milica Simić buduća zvezda evropskog badmintona
 
Još jedna odlična vest za srpski badminton stigla je iz Evropske badminton konfederacije (BEC). Našu reprezentativku Milicu Simić BEC je izabrao za svoj razvojni projekat “Buduće zvezde“ čime su još jednom potvrđeni kvalitet i snaga našeg badmintona u okvirima Starog kontinenta. Ovim projektom BEC želi da podrži razvoj perspektivnih i talentovanih igrača u Evropi kroz individualnu podršku za učešće na turnirima i obukama kao i radom sa trenerima visokog renomea, a to su Holanđanin Judith Meulendijksom, Nemac Huaiwen Xu i Španac Arturo Lopez.
Kako se kaže u saopštenju BEC fokus ovog projekta biće na pomoći i usmeravanu mladih igrača u prve tri godine njihovog seniorskog staža koje su najteži i najvažniji period u njihovom karijerama. Inače, izbor 24 naperspektivnijih igrača napravljen je posle Evropskog juniorskog prvenstva u Ankari, krajem marta ove godine. Nakon ovog šampionata napravljena je lista po osam najboljih igrača u singlu u obe konkurencije dok su preostalih osam igrača, među kojima je Milica Simić, najuspešnija igračica u istoriji sprskog badmintona, dobili specijalnu pozivnicu na osnovu sjajnih nastupa na seniorskim turnirima širom Evrope.
Inače, učešće u projektu BEC, koji se ogledava u novčanim sredstvima u iznosu od 1.200 evra, je oročen na godinu dana, sa opcijom da se nakon toga produži na još dve godine.
Povezana vest:  KUGLANJE, Srpske reprezentacije odmarala na Šampionatu sveta