Šampioni Srbije u američkom fudbalu, Kragujevac Wild Boarsi, potvrdili su da i u narednoj sezoni gaje izuzetno visoke ambicije, angažovanjem fantastičnog američkog trkača, Džošue Kezade.

Nema sumnje da ovaj dvadesetpetogodišnjak poseduje kvalitet da pomogne Veprovima da dođu do trećeg uzastopnog, a ukupno osmog naslova prvaka Srbije, kao i da zabeleže još jedan sjajan nastup na internacionalnoj secni, posle prošlosezonskog finala CEFL-a sa evropskim gigantima, Tirol Swarco Raidersima.

Popularni Đus je igračko znanje sticao na najvišem nivou koledž fudbala, američkoj NCAA Prvoj diviziji FBS, u kojoj je po dve sezone igrao za BYU Cougarse i Fresno State Bulldogse. Sveukupno, tokom četvorogodišnje koledž karijere, ostvario je 474 trčanja za 2135 jardi i 96 hvatanja za 580 jardi, kao i 20 tačdaunova. Pored toga što je bio lider svojih timova u trčanju, sjajno je pomagao i hvatanjima, pa je tako u juniorskoj sezoni, 2013. godine, bio četvrti hvatač Buldoga sa 290 jardi, čime im je pomogao da postanu najbolja ekipa u državi u pas igri, sa 394,8 jardi po utakmici. Zanimljivo da su mu u tom pohodu saigrači bili sadašnje NFL zvezde, kvoterbek Oukland Rejdersa, Derik Kar i risiver Grin Bej Pekersa, Davante Adams, što dodatno potvrđuje da se radi o odličnom igraču.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan iz Humske po bodove u Kragujevac

Ovaj 180 centimetara visoki i 98 kilograma teški raninbek poseduje i zavidno iskustvo igranja u Evropi. U debitantskoj sezoni „preko bare“, prošle godine, nastupao je za poljske Gdynia Seahawkse, dok je minulu sezonu proveo u finskim Turku Trojansima. U Poljskoj je na devet utakmica istrčao 1.037 jardi (115,2 po meču) za 10 tačdaunova, a proglašen je i za najboljeg raninbeka lige u kojoj je njegov tim došao do finala. Uspešan je bio i u Finskoj, gde je takođe izabran za najboljeg trkača, a na 12 susreta osvojio je ukupno 1274 jarda (106 po utakmici) i 10 tačdaunova.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Magnus Karlsen poveo u borbi za titulu

– Dopada mi se tradicija Veprova i to što znaju kako se osvajaju šampionati. Želim da budem okružen šampionima, pobednicima, momcima koji osećaju strast prema američkom fudbalu, na isti način kao i ja. Nikada do sada nisam bio u Srbiji, pa očekujem da će ovo biti uzbudljivo iskustvo za mene – rekao je Kezada.

Povezana vest:  Zvezdi novi večiti derbi i Superkup Srbije

On je dodao da su mu Kragujevčani privukli pažnju nastupima u CEFL-u i da je to takmičenje sa nekim od najjačih timova Evrope bilo još jedan od razloga da se pridruži novom klubu.

– Uvek sam želeo da se nadmećem sa timovima iz drugih država i osetim koji je to nivo takmičenja. Primetio sam da su Borsi rangirani kao 16. tim Evrope i to je samo još jedna stvar koja je prevagnula da potpišem. Zahvalan sam klubu što se odlučio za mene. Planiram da se posvetim programu 120 odsto, ništa manje od toga. Jedva čekam da dođem u Kragujevac, biće ovo zabavna sezona – poručio je Kezada.