U sudaru dve neporažene ekipe i jesenjem delu mađarske kuglaške lige, Segedin je na svojim stazama savladao u zaostalom meču 10. kola Zalaegerseg sa 3.686:3.682 u čunjevima i 6:2 u igračkim poenima i osvojio jesenju titulu!

Jovan Ćalić, šampion sveta 2002, srpski internacionalac u Segedinu, sjajno je odigrao na petoj „tabli“ i i doneo važan poen Segedinu savladvaši sa 652:634 (3:1) Atilu Nemeša. U poslednjem setu srušio je tri „devetke“ za redom (23, 24. i 25. hitac), potom je oborio „osmicu“ i „očistio“ čunj, da bi u poslednja tri hica „očistio“ devet čunjeva i doprineo da domaćinima ostane prednost u čunjevima, doduše minimalna (+4) koja im je donela još dva poena za 6:2. Da su gosti bili bolji u čunjevima, bilo bi 4:4.

Povezana vest:  Alisa Marić: Vlada Srbije opredeljena za razvoj sporta

Drugi srpski internacionalac u redovima Segedina, mladi reprezentativac Srbije Norbert Ernješi izgubio je poen od Z. Fehera 581:637 (1:3). Igrač utakmice bio je Laslo Karšai (Segedin) sa 665 čunjeva. Ćalić je imao drugi rezultat meča. Kod Zalaegersege najbolji je bio Kozma na šestoj „tabli“ sa 647 čunjeva.

Segedin pauzu u prvenstvu Mađarske do 20. januara iduće godine dočekuje na prvom mestu bez poraza sa 22 boda. Zalaegerseg je drugi sa 20, dok je Repcelaki treći sa 18 bodova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zlato i bronza srpskih slepih i slabovidih kuglaša na SP

U austrijskom, hrvatskom i italijanskom šampinatu, kao i u Inter ligi klubova Slovačke i Češke je pauza.