aviomodemarstvoVAZDUHOPLOVSTVO

 

Svetsko prvenstvo modelara od 9. do 14. avgusta u Beogradu

 

Svetsko prvenstvo vazduhoplovnih modelara u klasi sobnih modela, za juniore i seniore, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i aerokluba „Modelar“ iz Beograda biće održano od 9. do 14. avgusta u Hali 1 Beogradskog sajma, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Prema rečima direktora tog takmičenja Vojislava Stojkovića, na predstojećem prvenstvu obaraće se svetski rekord u dužini leta modela. „Takmičarima će se od obavljenih šest letova birati dva sa najdužim vremenom i na taj način, oni će pokušati da obore svetski rekord koji sada iznosi 35 minuta i 54 sekunde“, objasnio je Stojković. Reprezentacija Srbije će na prvenstvu imati tri predstavnika – Slobodana Midića iz Novog Sada, Slobodana Milića iz Kragujevca i Lazara Laćmića iz Beograda, a osim Srbije učestvovaće reprezentacije iz 14 zemalja sveta, među kojima su SAD, Francuska, Velika Britanija, Japan, Nemačka, Rumunija, Mađarska, Finska.

Povezana vest:  Srpska federacija kompanijskog sporta i te kako aktivna

Predsednik Vazduhoplovnog saveza Beograda Vojislav Ivanović podsetio je da je na nedavno održanom prvenstvu Evrope u preciznom sletanju paraglajderom reprezentacija Srbije osvojila tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

-U ženskoj konkurenciji, srebrnu medalju osvojila je Milica Bićanin, a bronzanu Milica Marinković, dok se u muškoj konkurenciji bronzanom medaljom okitio Zoran Petrović, čime se naša ekipa plasirala na četvrto mesto među jedanaest učesnica – rekao je Ivanović.

Povezana vest:  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM DEŠAVANJA U AMERIČKOM FUDBALU U SRBIJI

Prema rečima predsednika Vazduhoplovnog saveza Srbije Labuda Bulatovića, iako su vazduhoplovni sportisti među najtrofejnijim sportistima Srbije, i dalje postoji problem sa njihovom finansiranjem. „Vazduhoplovni sport je elitni sport i zahteva mnogo napora, kao i rad sa ljudima koji imaju posebne sposobnosti“, kazao je Bulatović i dodao da im veliku podršku pružaju Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za omladinu i sport Beograda

Povezana vest:  KUGLANJE, Renata Vilov i Igor Kovačić šampioni Srbije u kombinaciji