Uzbuđenje je gotovo opipljivo za sve fanove Sportklub CEFL Šampionata pred start nove sezone. Liga počinje sa po jednom utakmicom u obe konferencije ovog vikenda. U subotu, u Istočnoj konferenciji, naši Kragujevac Vajld Borsi putuju na megdan Istanbul Koč Remsima. Dan kasnije, Zapadna konferencija otvara se utakmicom u kojoj novopridošli Prag Blek Pantersi ugošćuju prošlogodišnje šampione, Svarko Rejderse.
Kragujevačkim Vajld Borsima, nadmetanje u domaćoj Sportklub Prvoj ligi Srbije, započelo je kako bi samo mogli da požele. U jedinom odigranom kolu prvenstva do sada, trijumfovali su nad najvećim rivalom. Poraženi, beogradski SBB Vukovi, ove godine u Sportklub CEFL neće imati šansu za revanš, jer nastupaju u drugom takmičenju, Sportklub CEFL Kupu.
Vajld Borsi će pokušati da i ove sezone ponove prošlogodišnji uspeh, kada su došli do finala Sportklub CEFL Šampionata. Na tom putu će im svakako pomoći američki kvoterbek, Dalton Oliver, koji se vraća u tim nakon prošlogodišnjih odličnih partija. On će uručivati loptu još jednom igraču „od preko“, raning beku, Džošui Kezadi, dok će Endru Bernardini pomoći u odbrani. Uz impresivnu odbrambenu liniju, glavni trener Aleksandar Ristić može da računa na najviše domete.
Koč Remsima takođe odlično ide u njihovom prvenstvu, u kome imaju skor 3-1. Poraz jednim poenoma razlike koji je su pretrpeli u drugom kolu sigurno ih je iznenadio. Neprijatan osećaj im je, nesumnjivo, bio nepoznat, jer im je ovo prvi poraz u redovnom toku domaćeg prvenstva od osnivanja tima 2013. godine.
Uprava kluba je radila prekovremeno tokom pauze da bi obezbedila nova pojačanja. Glavni trener tima, Džon Buker, računaće na kvoterbeka Dejvida Vipla, kao vođu napada. Njemu se pridružuju hvatač Džavonte Hens, dok će odbranu voditi defanzivni lajnmen, Kristofer Oldam.
Nedeljna utakmica biće puna uspomena za oba protivnika. Ovi timovi se odlično poznaju, jer su Blek Pantersi nastupali u austrijskom prvenstvu sedam uzastopnih godina, do 2016. Od prošle godine, rešili su da igraju samo u nacionalnim takmičenjima, desetkujući tamošnje timove, što su nastavili da rade i ove sezone.
Glavni trener tima, Danijel Levi, pouzdaće se u domaćeg kvoterbeka, Jana Dundačeka. Od igrača iz „uvoza“ on je odabrao trkača Vilijama Janga i defanzivnog beka Metjua Vinjala.
Svarko Rejdersi će se podsetiti praških tornjeva, posećujući svoje poznanike, ovog puta u Sportklub CEFL Šampionatu. Tim iz Tirola ruši sve pred sobom u elitnoj ligi Austrije i nanizao je već tri pobede, bez poraza. Prošlog vikenda, pali su i šampioni CEFL Bowla XI iz 2016. godine, Grac Džajentsi.
Glavni trener tima, Šon Fata, nastaviće saradnju sa kvoterbekom Šonom Šeltonom, koji je briljirao prošle sezone. On će u napadu tražiti hvatače Kajla Kalahana i Patrika Donahjua. Prošlogodišnja zvezda lige, trkač Sandro Placgumer, takođe će nastaviti gde je stao, dok će vođa u zaleđu odbrane biti bek Markus Braton.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zvezda BN Bos slavila u Zrenjaninu, Senti samo bod protiv Eđšega, šampionke iz Pionira šampionski u Banji Junaković u 16. kolu Super liga Srbije