Prvi pozivni turnir „UO TOP 8“ ogranizovan na inicijativu člana UO Kuglaškog saveza Srbije Zorana Stanojevića „Šumara“ privukao je ogromnu pažnju. Odigran je posle meča Srbija – Mađarska u Banji Junaković i doneo je neizvesnu borbu iz koje je kao pobednik izašao Predrag Kovačić (Srem) sa 603 čunja! Drugo mesto pripalo je Đorđu Jovaniću (Apatin)  sa 586 čunjeva, dok je treći bio Vojko Pavlović (Beograd) sa 584 čunja, koliko je imao četvrtoplasirani Radovan Simović (Pak promet, Kragujevac,) ali slabije „čišćenje“. Mladen Praštalo (Vihor, Sombor) zauzeo je peto mesto sa 572 čunja, dok je šesti bio Zoran Stanojević „Šumar“ (Rudar, Kostolac) sa 526 čunjeva. Sedmo mesto pripalo je Milanu Jovanoviću „Cviki“ (Pak promet) sa 504 čunja, dok je osma bila Marija Krstić (Alimenta).

Povezana vest:  KUGLANJE, Kovačiću, Vojnoviću, Pejinu i Ivani Arsić po dve titule

Žrebom je određeno ko će igrati na kojoj stazi. Igrači sa parnih staza činili su jednu, sa neparnih drugu ekipu od po četiri člana. „Neparni“ su bili ubedljivo bolji 2.301 čunj (Kovačić 603, Jovanić 586, Simović 584, Stanojević 526). „Parni“ su oborili 2.098 čunjeva (Pavlović 584, Praštalo 572, Jovanović 504, Krstić).

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Japanac Ito najbolji na skakaonici u Trondhajmu

Trofeje i bogate nagrade su uručili predsednik KSS Uroš Dragojlović i predsednik KS Vojvodine Radovan Šunjka, koji je daravao Radovana Simovića, Zorana Stanojevića „Šumara“ i Milana Jovanovića “Cviku“ suhomesnatim proizvodima iz svoje „kuće radinosti“ upakovanim „sa sve mašnicom“. Odjekivalo iz publike je „ A od Šunjke- kulen  za Rašu“! Radovan Šunjka obezbedio je pehare, a Zoran Stanojević Šumar i Marija Kristić obezbedili su  prigodne poklone i suvenire, tako da su najuspešniji otišli sa kuglane punih ruku. Posebno su sa zadovoljstvom primljeni darovi Zrana Stanojevića „Šumara“ u vidu vrhunske domaće rakije. Svi učesnici su dobili diplome.

Povezana vest:  KUGLANJE, Nevenka i Velimir Joković, Marina Jokić i Jovan Kerečki najbolji na Prvenstvima Srbije za miks parove

Na pozivnom „UO TOP 8“ turniru učestvovalo je pet članova Upravanog odbora KSS (Kovačić, Jovanić, Simović, Stanojević i Praštalo) i po pozivu direktor KSS Jovanović, generalni sekretar KSS Pavlović i Marija Krstić predsednik i prvotimka Alimente, pobednika Kupa Srbije 2017.  Svi učesnici morali su da budu registrovani igrači.

Sudio je srpski internacionalni sudija Dragi Štikovac, a turnirom je  rukovodio predsednik TK KSS Miloš Mitrović.