Kori Batler Berd, dvadesettrogodišnji Amerikanac iz Kalifornije, koji igra na poziciji vajd-risivera i kornerbeka, novi je igrač SBB Vukova iz Beograda. On se već pridružio timu, a predstojećeg vikenda očekuje ga evropski debi u finalu CEFL Kupa.

Kori je rođen 1994. godine u Komptonu, a igračku karijeru razvijao je u pripremnoj srednjoj školi West Adams u Los Anđelesu, te na Univerzitetu „Juta“ u Solt Lejk Sitiju, za koji je igrao dve sezone, 2015. i 2016. godine, i na kojem je stekao veću afirmaciju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Počinje trka u super ligama Srbije, kuglaši Beograda i kuglašice Pionira brane titule

Tokom 2015. godine odigrao je svih 13 mečeva u sezoni, od kojih je na pet bio starter. Tu prvu godinu pretežno je proveo u defanzivnoj i specijalnoj postavi tima, pa se izdvajaju tri presečene lopte i 223 jarde vraćenih kik-ofova, od kojih je ubeležio i jedan tačdaun.

Naredne godine je igrao pretežno na poziciji hvatača, a takođe i u specijali. Odigrao je osam utakmica, na kojima je zabeležio 372 jarde hvatanjem i 163 jarde trčanjem, kao i 326 jardi iz vraćenih kik-ofova te dva postignuta tačduana — trčanjem i vraćanjem kik-ofa.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Danijela Ilić 66, Smiljka Rodić 112. na Šampionatu sveta u Parizu

Koriju je dolazak u Beograd prvi angažman u Evropi, a prvu utakmicu u dresu Vukova igraće već predstojećeg vikenda, i to u finalu CEFL Kupa protiv poljske ekipe Seahawks iz Gdinje.