Branislav Jevtic, sef misije Olimpijskog tima SrbijeUoči početka prvih Olimpijskih igara u Singaporu
Danas je u Singapuru održan sastanak šefova misije na kojem je glavna tema bila priprema za ceremoniju otvaranja Igara, koja će se održati u subotu sa početkom u 19.50 po lokalnom vremenu (13.50 po srednje evropskom vremenu).
Ceremonija će se razlikovati od standardne jer će samo jedan predstavnik Tima proneti zastavu svoje zemlje i neće biti defilea čitavih timova. Zastavu Srbije nosiće Velimir Stjepanović, plivač.
U ime Olimpijskog tima Srbije, doktor Goran Vasić je praćen sportistima, u okviru svečane ceremonije, danas posadio drvo Ispred Youth Olympic Parka, što su učinili i predstavnici svih drugih Timova koji učestvuju na Igrama mladih.
Prema rečima šefa misije, profesora dr. Branislava Jevtića, sportisti su oduševljeni atmosferom i dešavanjima i iz dana u dan se upoznaju sa životom u selu. Svi su od organizatora na poklon dobili mobilne telefone i brojeve, tako da mogu da komuniciraju međusobno, ali i da budu u kontaktu sa porodicama u Srbiji.
Velimir StjepanovicNaši sportisti obavljaju svoje treninge po rasporedu, neke manje povrede se saniraju i zdavstveno stanje je zadovoljavajuće. Naši košarkaši danas igraju prijateljsku utakmicu protiv Argentine, a narednih dana ih očekuje i utakmica protiv Izraela.
-Interesantno je da se naši treninzi u basketu 3:3 odvijaju na otvorenom prostoru u glavnoj trgovačkoj ulici Singapura. Siguran sam da će ova igra osvojiti domaćine. Interesovanje drugih za sparing sa nama je zavidno – rekao je šef misije Branislav Jevtić i dodao: – Narednih dana očekuje nas i nekoliko prijateljskih utakmica u odbojci.
Veslači su, po rečima trenera Ilića odradili jučerašnji dan, dobro i brzo su veslali trenažne deonice. Džudisti su oduševljeni salom i uslovima za trening. Plivači redovno treniraju, a tim je od juče kompletiran, ulaskom Valimira Stjepanovića u Olimpijsko selo. Teniserka radi po svom programu, kao i atletičari. Biciklisti su dobili bicikle koji su sa danom kašnjenja pristigle u Singapur.
Sportisti i treneri zadovoljni su uslovima za trening i transport do objekata. objekti su u odličnom stanju i oni treniraju sa punim zadovoljstvom. Jedina zamerka naših trenera ide na račun temepratura u objektima. Prema njihovim rečima, klime su podešene na niske temperature na šta naši sportisti nisu navikli.
Put Singapura danas su otputoavli i predsednik OKS Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki.
Povezana vest:  Bratislav Gašić: Želimo moderan spoj politike,sportista i privrede