vlade_divac_oksDivac i Višacki otputovali u Singapur

 

Predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i Đorđe Višacki otputovali su danas u Singapur gde će u subotu prisustvovati ceremoniji otvaranja prvih Olimpijskih igara mladih koje će trajati do 26. avgusta.

Zastavu Srbije, koju će na Igrama predstavljati 32 takmičara u osam sportova, nosiće plivač Velimir Stjepanović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan pobedio Crvenu zvezdu, Sremice prate Pionir

U ime olimpijskog tima Srbije doktor Goran Vasić je u prisustvu sportista danas posadio drvo ispred Olimpijskog parka mladih, što su učinili i predstavnici ostalih timova.

Prema rečima šefa naše misije,Branislava Jevtića, sportisti su oduševljeni atmosferom koja vlada u Olimpijskom selu.

-Naši sportisti obavljaju treninge po rasporedu i opšte zdravstevno stanje je zadovoljavajuće – naveo je Jevtić

Povezana vest:  KOMBINACIJA, Trijumf Štehera u Ramšau

Naši košarkaši danas igraju prijateljsku utakmicu protiv Argentine, a narednih dana ih očekuje i utakmica protiv Izraela.

-Interesantno je da se naši treninzi u basketu odvijaju na otvorenom prostoru u glavnoj trgovačkoj ulici Singapura. Siguran sam da će ova igra osvojiti domaćine, a vlada i veliko interesovanje drugih za sparing sa nama – rekao je Jevtić i dodao da će reprezentacija Srbije narednih dana odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Povezana vest:  PLANINARSTVO, „Balkan" na krovu Evrope

Jevtić je napomenuo da su naši olimpijci i treneri zadovoljni uslovima za trening i transport do objekata koji su u odličnom stanju.

Doroteja Eric, teniserka, Jovana Arsic veslacica i Una tuba dzudistkinjaPrvog dana takmičenja, 15. avgusta, na borilišta izlaze teniserka Doroteja Erić i plivač Stefan Šorak.