STRUCNI STAB I IGRACI C ZVEZDEKUGLANJE

 

Crvena zvezda BN Bos predstavila ekipu za novu sezonu

 

 

Kuglaši Crvene zvezde BN Bos okupili su se u pres centru SD Crvena zvezda  na poziv predsednika i igrača Miroslava Macure na prvoj prozivci za novu sezonu, koja počinje 11. septembra prvim kolom Super lige Srbije.

– Nikada od osnivanja 1953. Crvena zvezda nije imala mlađu ekipu i sigurno smo u Super ligi Srbije najmlađi sastav – rekao je Miroslav Macura u pozdravnoj reči. – Ovo je i garanacija za jedno lepše i bolje sutra kluba. Ambicije su, medđutim,  iste, da budemo u krugu ekipa koja će se boriti za tutulu, ali i da sportski branimo boje i gradimo ugled kluba i našeg sporta.

Povezana vest:  SPORT INVALIDA, Srpske maharadže

U Crvenu zvezdu BN Bos su u letnjem prelaznom rouku došlije internacionalac Jovan Kerečki koji je lane igrao za banjalučki Metalmaks, Vladimir Jovičić (iz 13. maj, Novi Sad), Andraš Balango i Miloš Miljković (obojica iz Debeljače), omladinski reprezentaivac Igor Kovačić (Srem, Sremska Mitrovica) i Borislav Bajić iz novosadske Ade kompjuters! Na listi od 30 licenciranih igrača najmlađi su Igor Kovačić i Nikola Dobrota (rođeni 1994.), Borislav Bajić je rođen 1993, Saša Radomirović 1992, a čak petorica igrača su 20 – godišnjaci: Bojan Kotlar, Đura Lukić, Miloš Macura, Novica Mrvović i Miloš Miljković.

– Ekipa je spoj iskustva i mladosti – dodao je Miroslav Macura. – Mladi će imati od koga da uče, ali i stariji moraju da se potrude za mesto u ekipi. Biće prilike da svako pokaže šta može, liga je dugačka a igraćemo i Kup Srbije…Malo nam otežava situaciju činjenica da je dosta igrača živi van Beograda, ali ćemo se potruditi da im obezbedimo makar jedn trening na Banjici kao i dovoljan broj termina na kuglani u njihovom mestu ili u blizini.

Povezana vest:  BEJZBOL, TROFEJ BEOGRADA, Beograd 96 ponovo najbolji!

Na spisku igrača, stručnog štaba i članova su i Tadija Adžić, Vladimir Bajić, Nikola Bukva, Nikola Đurić, Nemanja Duvnjak, Gojko Jakovljević, Branko Jovanović, Ilija Kornjača, Miroslav Macura, Bojan Maksimović, Milan Ostojičć, Saša Popović, Predag i Nenad Portić, Slobodan Pudar, Goran Subin, Ljubiša Suzić i  Darko Tintor.

Prošlu sezonu Crvena zvezda BN Bos završila je na šestom mestu sa sedam pobeda i devet poraza. Prvi meč crveno beli igraju u Super ligi Srbije 11. septembra na Banjici protiv novajlije u elitnom rangu ekipe Kraljeva. U drugom kolu je prvi veliki derbi protiv Sente u Senti. U poslednja tri kola jesenjeg dela crveno beli se sastaju sa Niš putem, šampionom Beogradom „Poštanskom štedionicom“ i Partizanom!

Povezana vest:  BIATLON, Norvežanke dominirale u poteri

Do sada je šest puta Crvena zvezda BN Bos bila šampion države: 1992, 1993, 1999, 2002, 2003. i 2004.