sahŠAH, PRVENSTVO SRBIJE

Beograd u derbiju bolji od Novosađana

 

Šahisti Beograd Agrobanke pobedili su večeras Novosadski Šahovski klub DDOR sa 3:5:2,5 u derbiju drugog kola ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Vrnjačkoj Banji. Meč je odlučio Bojan Vučković koji je na drugoj tabli savladao kolegu iz reprezentacije Roberta Markuša, dok je pet partija završeno remijem.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, NORDIJSKO TRČANJE 50KM (M), Nortugu zlato

Smederevci su savladali branioca titule Valjevski ŠK Sveti Nikolaj sa 4:2, a Stara Pazova je iznenadila Slogu Amigu iz Kraljeva 3,5:2,5. Ostali rezultati drugog kola: Spartak (Subotica)-Vodovod KG 1,5:4,5, Planum turs BG-Niški ŠK 2:4, Radnički KG-Lasta BG 4:2. Na tabeli vode Smederevski ŠK i Beograd sa po šest meč bodova i osam osvojenih poena, ispred Niškog Šk sa 8 (7,5). Slede Lasta i Vodovod 3 (7), Radnički i Stara Pazova 3 (6), VŠK „Sveti Nikolaj“ 6 (5,5). Po jedan meč poen imaju Sloga i NŠK DDOR, dok su bez meč bodova Spartak i Planum turs.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan jači od Banata, Sremice bolje od SPC Vojvodine

U trećem kolu, sutra (16) igraju: Lasta-Smederevski ŠK, Niški ŠK-Radnički, Sloga-Planum, Beograd-Stara pazova, Vodovod-NŠK DDOR, VŠK-Spartak. Igra se 11 kola po Bergeru (svako sa svakim), a turnir se završava 31. avgusta.