reprezentacija_prvi_treningSRBIJA – KINA

Srbija ubedljiva na poslednjoj proveri pred SP

 

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradskoj areni selekciju Kine sa 89:53 (30:22, 17:9, 21:15, 21:7) u poslednjoj, otvorenoj za javnost, kontrolnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Turskoj. Najefikasniji u srpskom timu bili su Milan Mačvan sa 18 poena, Milenko Tepić sa 16 i Nemanja Bjelica sa 11. Samo se Dragan Milosavljević nije upisao u listu strelaca u srpskom timu.

Situacija je bila potpuno drugačija kod gostiju kod kojih je šest košarkaša pogađalo. Ji Đijan Lijan je postigao 20 poena, a Džu Peng je dodao 10. Srbija će put Turske krenuti 26. avgusta, a prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu igraće dva dana kasnije sa Angolom u Kajzeriju. Zatim će joj protivnici u Grupi A biti Nemačka, Jordan, Australija i Argentina.

Povezana vest:  Radonjić: Imamo priliku da seriju vratimo na početak

Selektor Dušan Ivković do tada će morati da skrati spisak za dva imena što mu neće biti lak zadatak s obzirom da su njegovi izabranici na 11 pripremnih utakmica ostvarili devet pobeda i to pošto je duel sa Grčkom zbog opšte tuče prekinut dva minuta i 40 sekundi pre kraja pri vođstvu protivnika od 74:73.

Povezana vest:  Radonjić: Idemo u Zagreb da pobedimo

Upravo ta tuča uslovila je Ivkovićevu odluku da spisak skrati u sredu, pošto bi Svetska košarkaška federacija (FIBA) tada mogla da izrekne eventualne kazne za srpske i grčke košarkaše.  Duel sa Kinom zbog mogućih sankcija FIBA zato je praktično bio u drugom planu.

Posebno zato što pitanje pobednika nije postojalo, jer su domaći od starta igrali brzo i lako, sa dobrom odbranom i mnogo kontri što je već u osmom minutu donelo dvocifrenu prednost od 21:11 posle „eli-apa“ Nemanje Bjelice na asistenciju Teodosića.

Prva četvrtina je završena vođstvom Srbije od 28:17, a poslednji pokušaj Kineza da se vrate u meč dogodio se početkom druge deonice kada su zaostatak smanjili na 27:30. Srbija je zakucavanjima Stefana Markovića i Koste Perovića, kao i trojkom Ivana Paunića odbila napad gostiju.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Pravi pristup igri!

Ritam su potom održavali igrači koji su na teren ulazili sa klupe, a prednost Srbije nastavila je da se uvećava do samog finiša, u drugom poluvremenu pre svega zbog raspucanog Mačvana. Ubedljiva razlika srpskim košarkašima je omogućila i da brojnim egzibicionim akcijama dižu na noge oko 15.000 posetioca u Areni.