VILMOS ZAVARKO 1KUGLANJE
Drugi „Dunav kup“ u Senti i Kanjiži okupiće svetsku elitu predvođenu Vilmošem Zavarkom i Barbarom Fidel!
Drugi međunarodni  kuglaški tirnir „Dunav kup“ odigraće se u Senti i Kanjiži do 29 avusta. Organizacijom ovog spektakla, Kuglaški klub Polet iz Sombora obeležiće i  65 godina plodnog rada.
Igraće se u ekipnoj i pojednačnoj konkurenciji i bodovaće se i za pojedinačnu svetsku rang listu. Prema oceni organizatora posle pregleda prispelih prijava, ovo će biti jedan od najjačih turnira ikad odigranih u Srbiji, sa nekoliko desetina kuglaških zvezda predvođenih svetskim rekorderom i igračem koji je broj jedan na svetskoj rang listi Vilmošem Zavarkom (Srbija). U ženskoj konkurenciji prva zvezda j je Slovenka  Barbara Fidel (Lanteks), jedna od najboljih svetskih kuglašica. Učestvovaće oko150 kuglaša i kuglašica u 11 muških i pet ženskih ekipa. Igraće i prošlogodišnji pobednici  Segedin u muškoj i  Lanteks –Celje u ženskoj konkurnciji, kao i Vilmoš Zavarko intrenacionalac u Sportu iz Podbrezove i Snježana Kramar iz Rijeke.
Kod muškaraca učešće su potvrdili Segedin, Sport – Podbrezova, Konstruktor – Maribor, Revita Knin- Banja Luka, Kandit Premijer -Osijek, Radnik – V. Gorica, Senta „Visa Prom“, Metalac – Gornji Milanovac, Železničar – Inđija i Polet – Sombor.
Kod žena igraće Lanteks – Celje, Pionir -Subotica, Podravka -Koprivnica, Srem – Ruma i Polet – Sombor.
Ekipni deo odigraće se u dva „bacanja“ na kuglanama u Kanjiži i Senti, a u finalu u nedelju, 29. avgusta igraće četiri prvoplasirane ekipe u muškoj i dve prvoplasirane ekipe u ženskoj konkurenciji na osnovu ukupno većeg broja srušenih čunjeva. Muškarci finale igraju u Kanjiži, a žene u Senti.
Pojedinačni turnir povodom 65 godina somborskog Poleta će se igrati u Kanjiži. Igrači će igrati kvalifikacije na kuglani u Kanjiži, a osam prvoplasiranih iz kvalifikacija i četiri igrača sa vajld kartama ući će u pojedinačno finale. Igračice u pojedinačnoj konkurenciji igraju jednom. Svaki igrač i igračica iz kluba koji  učestvuje na ekipnom turniru, a želi da učestvuje u pojedinačnoj konkurenciji, mora da se prijavi. Mogu, uz plaćanje upisnine,  i da odigraju više puta u slobodnim terminima, zaključno sa terminom od 22,00 u subotu, 28. avgusta. Nagradni fond je 70 procenata od kotizacije. Za ekipnu kokurenciju pobednikcima će pripasti pehar i devet punih banjskih pansiona za vikend.
Za glavnog sudiju turnira određen je jedan od najboljih arbitara u svetu, srpski internacionalac  Dragoslav Štikovac iz Beograda, a asistiraće mu Ištvan Zapletan i Robert Šarkanj.
Povezana vest:  KUGLANJE, Značajne promene u kuglaškom sportu od 2023?