kamp pripreme v banja 8STRELIČARSTVO

 

U kampu Streličarskog saveza Srbije u Vrnjačkoj banji 21 učesnik!

 

Streličarski savez Srbije organizovao je u Vrnjačakoj banji kamp talenata uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije. Kamp vodi selektor reprezentcije za olimpik stil Miljko Čolović iz Niša, a u stručnom štabu su i Dragan Strelić (Košutnjak) i Ivan Tasić (Niš).

– U kampu je 21 mladi streličar i rad smo tako osmislili da uz teoretske časove iz streličarstva, kao i svakodnevne treninge, imamo i futing, tu su i razne sportske igre, ali upoznali smo polaznike i sa interesantnom sportskom disciplinom orijentiringom. Imamo mogućnost da koristimo i bazen i to je možda i najomiljeniji način da se provedu slobodni trenutci – kaže Dragan Stelić. – Okruženi smo pažnjom i gostoprimstvom osoblja hotela „Kazablanka“, smeštaj je izvanredan, kao i ishrana i to mnogo pomaže da se naporan program rada u kampu lakše podnese.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Gimnastičari Severne Koreje ne mogu na OI 2012.

Na spisku selektora Čolovića su: Luka Grozdanović, Vladimir Popović, Sara Milić, Milica Popović, Petar Stefanović, Mina Milenković, Jelena Čolović, Aleksandar Čolović, Marija Novaković, Nikola Dinić, Matija Milenković, Đorđe Stojanović (svi Niš), Stefan Strelić (Košutnjak), Petar Skenderović (K 2005), Miloš Đapić i Stefan Bogićević (Elit arčeri), Slobodan Forgo, Gavrilo Rašeta, Nemanja Grbić, Teodora Jakovljević i Marija Petrović (svi Pančevo).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, U Obrenovcu u subotu turnir u fleg-fudbalu

– Ovo je dobar odziv i potvrda da se u klubovima, poslednjih godina, sve bolje radi sa mladim streličarima. Imamo 11 pionira i pionirki i po petoro učesnika u kadetskom i juniorskom uzrastu – istakla je generalni sekretar streličarskog saveza Srbije Darinka Timotijević. – Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije, koje finansiranjem kampova izuzetno pomaže sportskim savezima jer bez kvalitetnog rada sa najmlađima, nema ni budućnosti u svakom sportu, pa i u streličarstvu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Opasne novajlije u Super ligi Srbije za kuglaše!

Kamp je počeo  23. avgusta i trajaće do 31. septembra. Već 5. septembra mnogi od polaznika kampa učestvovaće na FITA 144 turniru koji organizuje klub Pančevo.