Sony_Ericsson_ElmTelefon Sony Ericsson Elm proglašen najodrživijim telefonom na tržištu

 

 

Mobilni telefon Sony Ericsson Elm proglašen je najodrživijim mobilnim telefonom na tržištu, prema prvom rejting sistemu za procenu održivosti mobilnih telefona u Ujedinjenom Kraljevstvu, Eko rejtingu kompanije O2. Ovaj rejting sistem dodelio je telefonu Sony Ericsson Elm 4,3 poena za ekološka dostignuća od mogućih 5.

Od ukupno 65 mobilnih telefona šest proizvođača*, Sony Ericsson Elm je izabran na osnovu svog uticaja na životnu sredinu, pomoći ljudima da vode održiv način života, kao i na osnovu etičkih performansi kompanije Sony Ericsson kao proizvođača. Takođe, pet od prvih 10 mobilnih telefona na listi su proizvod kompanije Sony Ericsson.

Povezana vest:  Nokia 2.2 donosi fenomenalna iskustva svim fanovima u Srbiji

’’Sony Ericsson je posvećen proizvodima sa najboljim mogućim ekološkim performansama.’’ izjavio je Mats Pellbäck Scharp, direktor za korporativnu održivost kompanije Sony Ericsson. ’’Zato nam je veoma drago što je telefon Sony Ericsson Elm proglašen najodrživijim mobilnim telefonom u ovom sektoru. U potpunosti podržavamo novi Eko rejting sistem kompanije O2 jer zahvaljujući ovakvim inicijativama, korisnicima su dostupne informacije kako bi doneli ekološki svesne odluke.’’

Povezana vest:  Svečano otvoren prvi Sony Centar u Srbiji

Telefon Sony Ericsson Elm deo je GreenHeart asortimana mobilnih telefona i dodatne opreme kompanije Sony Ericsson. GreenHeart strategija potvrđuje posvećenost Sony Ericssona konkretnom i značajnom uticaju na ekološke inovacije i životnu sredinu, i ima za cilj uvođenje ekoloških performansi u celokupan asortiman Sony Ericssona. Kompanija Sony Ericsson planira da do 2015. godine smanji emisiju CO2 za 20 odsto i emisiju gasova staklene bašte za 15 odsto u celokupnom životnom ciklusu svojih mobilnih telefona.

Povezana vest:  Kaspersky Lab istraživanje pokazuje da četvrtina korisnika ne shvata ozbiljno rizik od mobilnih sajber pretnji

* Šest proizvođača koji su učestvovali u ocenjivanju su Sony Ericsson, Nokia, HTC, LG, Samsung i Palm