uefa_logo copyUEFA upozorila Juventus na ponašanje navijača

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) upozorila je danas Juventus da će biti oštro kažnjen ako njegovi navijači ponovo na rasnoj osnovi budu vređali fudbalera Mančester sitija Marija Balotelija.

Žrebom koji je danas održan u Monaku, odlučeno je da u grupnoj fazi Lige Evropa Juventus igra u Grupi A zajedno sa Mančester sitijem, Salcburgom i Lehom.

Povezana vest:  Jamajka u četvrtfinalu Gold kupa

Navijači Juventusa su prošle sezone na rasnoj osnovi vređali Balotelija koji je tada igrao za Inter, zbog čega je torinski klub jednu utakmicu odigrao pred praznim stadionom.

Generalni sekretar UEFA Đani Infantino rekao je danas da će Juventus biti kažnjen ako uprava italijanskog kluba ne bude mogla da kontroliše svoje navijače.

Povezana vest:  Martino: Pobeda imperativ u prvom meču

-Oni znaju da ih naša disciplinska komisija stalno gleda. Juventus će biti kažnjen ako njegovi navijači budu uzvikivali rasističke parole. UEFA nema toleranciju prema rasizmu, niko se neće izvući sa takvim incidentima – rekao je Infantino, preneli su britanski mediji.

Izvršni direktor Juventusa Žan-Klod Blan rekao je da će dolazak Balotelija u Torino pružiti navijačima priliku da pokažu da su se promenili.

Povezana vest:  Mezembe kažnjen sa 5.000 dolara zbog navijača

-Ovo će biti prilika našim ‘tifozima’ da pokažu da su se promenili. Nadam se da će navijači podržavati svoj klub onako kako treba, a ne uzvikivati rasističke poruke fudbalerima. Bićemo beskompromisni kada je to u pitanju – rekao je on.