rugby-ballAMERIČKI FUDBAL, SAAF

Mlade nade Forestlendersa

 

Mladenovački Forestlendersi imaju sve brojniji podmladak što može da raduje sve ljubitelje američkog fudbala a naročito ovaj klub koji će učestvovati u Juniorskoj ligi.

O očekivanjima u novom nadmetanju pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala govorio je potpredsednik Forestlendersa Željko Srećković koji će, poput ostatka “starijih u klubu”, aktivno uzeti učešća u radu sa podmlatkom.

-Realno govoreći mi u ovom trenutno ne možemo da procenimo mogućnosti i domete mladog tima. Kada smo oformili selekciju juniora nismo očekivali ovakav odziv. Trenutno imamo 35-40 igrača od 91. do 97. godišta, od kojih naravno ne mogu svi da igraju juniorsku ligu. Ono što najviše raduje je činjenica da se na svakom treningu pojavi neko novi. Očekujemo još veći odziv kada krene škola. Naravno, ti novi igrači teško da će biti spremni za juniorsku ligu jer nisu prošli 6 nedelja treninga koje su imali igrači koji su krenuli od početka da treniraju. Ali to će značiti da smo mi već u startu ostvarili naš osnovni cilj kada smo krenuli u priču formiranja junorske ekipe, a to je da oformiramo fond budućih seniora i omasovimo sport u gradu. Već sada imamo stabilan broj igrača za juniorski sastav kao i za fleg ekipu. Tako da će Mladenovac već od oktobra imati dve nove selekcije u klubu: Fleg selekciju i Juniorsku selekciju – kaže Željko Srećković, pomoćni trener i defanzivni koordinator prvog tima.

Povezana vest:  Delegacija OKS u zvaničnoj poseti MOK

Da mladi ne moraju da brinu kako će sami da prolaze kroz predstojeća iskušenja tu su i “veterani”, igrači koji su ponikli u podmlatku a već osetili čari seniorskih nastupa.

-Što se tiče dometa ekipe, apetiti su porasli jer smo se znatno pojačali sa iskusnim igračima. Stefan Spasić i Luka Maksimović koji su imali dozvoljeno odsustvo sa treninga zbog obaveza u reprezentaciji su se vratili u trenažni proces. Marko Milovanović koji je iz Mladenovca prešao za Plave Zmajeve, vratio se u klub još iskusniji za dve sezone igranja u seniorskoj i juniorskoj reprezentaciji kao i igranja evro kupova. Imamo povratnike u tim koji su zbog povreda pauzirali celu sezonu a bili su u klubu u sezonama 2007, 2008 i igrali seniorsko takmičenje a tada imali samo 15 godina. I timu su još dva člana startne postave seniorskog tima iz ofanzivne linije Strahinja Vujić i Miloš Nestorović koji su takođe bili na širem spisku reprezentacije. Nažalost po rukometni klub Mladenovac koji je pred raspadom, mi smo profitirali sa 7 igrača iz njihovog juniorskog pogona, a ti momci su odlične atlete. Kada sve sagledamo možemo mnoge da iznenadimo, najbitnije po nas je da svaku utakmicu spremimo i odradimo masimalno a rezultati će pratiti rad. Junirsku selekciju nismo oformili da bi ispred dečaka stavili inperativ pobeda, već da ih naučimo, školujemo i uz stečeno iskustvo u juniorskoj ligi spremimo za iskušenja igranja u prvom timu. Naš cilj je da stvorimo buduće reprezentativce od kojih će neko, nadamo se, dostići i mogućnost školovanja u Americi preko ovog sporta – dodaje Srećković.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol u produžetku do polufinala Kupa

Podrška juniorima stiže i od seniorskih igrača, koji u velikom broju dolaze na treninge mladih, pomažu im a ističu i da žele da idu na utakmice i podrže mlade naraštaje Forestlendersa.

-Mislim da su juniori malo zbunjeni. Ovi iskusni su već odigrali minimalno četiri sezone kao seniori ili kao pozajmljeni igrači u juniorskim selekcijama drugih timova tako da su oni već fokusirani i znaju šta ih očekuje. Novi igrači se prvi put susreću sa pravilima, tehnikama igranja i vidi se da su sve to velike novine za njih. Iz tog razloga organizovaćemo seriju pripremnih mečeva, a cilj nam je da mladi što pre osete utakmicu i steknu neka preliminarna iskustva. Tek posle prvih mečava očekujemo od njih da osete pravo uzbuđenje i adrenalin igranja američkog fudbala –  rekao je Željko Srećković.

Povezana vest:  KUGLANJE, Teški protivnici za Srbe na Svetskom kupu