sahŠAH, SP SLEPI I SLABOVIDI
Meškov prvak sveta, uspeh Avrama i Čabarkape
Juri Meškov iz Rusije novi je prvak sveta u šahu za slepe i slabovide na prvenstvu koje je danas završeno u Beogradu, dok su srpski šahisti Sretko Avram i Nedeljko Čabarkapa podelili plasman od petog do 14. mesta.
Meškov je osvojio 7,5 poena u devet kola, bez poraza, koliko ima i Pjotr Dukačevski iz Poljske, ali i jedini poraz od Meškova. Po pola poena manje osvojili su Sergej Smirnov iz Rusije i Sergej Grigorčuk iz Ukrajine.
Avram i Čabarkapa imaju po 6,5 poena i nalaze se u grupi od 10 takmičara, koje predvodi Oliver Miler iz Nemačke. U današnjem poslednjem kolu, Avram je pobedio Nebojšu Đukića, a Čabarkapa je bio bolji od Sergeja Wašina iz Ukrajine.
Po 5,5 poena od srpskih šahista osvojili su Nebojša Đukić i Veso Avram, pa su se plasirali na 20, odnosno 30. mesto među 121 igračem iz 32 zemlje.
Pavle Dimić, Živa Markov, Predrag Radović i Milorad Vulin imaju po pet poena, što im je donelo plasman od 35. do 45. mesta, dok su se Ivan Milosavljević, Damjan Jandrić, Uroš Tadić, Stefan Janjić i Vladan Petrović sa po 4,5 poena našli od 52. do 70. mesta.
Luka Bulatović je 95, a Janko Salamun 100. sa po 3,5 poena. Ljubiša Ignjatović je 108. sa tri, Dražen Stojković je 118. sa 2,5, dok su Zoran Igić i Luka Lopušina zauzeli 119. i 120 mesto sa po dva osvojena poena.
Povezana vest:  ZOI VANKUVER, BRZO KLIZANJE, Kristina Nesbit osvojila zlatnu medalju za Kanadu