bratislav gasic

Kruševac dobio donaciju od 16 miliona dinara za stadion

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić najavio je danas da će se u Kruševcu do juna izgraditi sportski kompleks sa atletskom stazom, a da će kompanije ?Amiga? i ?Minel Šreder? koje se bave proizvodnjom svetiljki za sportsko osvetljenje donirati opremu u vrednosti od ukupno 16 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, ?Amiga? će donirati šest stubova za osvetljenje atletskog stadiona, četiri od 19 metara i dva od 24 metra čija je vrednost oko pet miliona dinara, dok će kompanija ?Minel Šreder? donirati reflektore koji koštaju 9,7 miliona dinara.

Povezana vest:  KOMBINACIJA, Šteher ponovo trijumfovao u Ramšau

-Kruševac sa ovom donacijom ulazi u red velikih gradova koji će imati dva odlično opremljena stadiona – rekao je novinarima Gašić.

Planirano je da se u martu izgradi atletska staza, kasnije i tribine, dok bi Fudbalski savez Srbije, po ranijim najavama, trebalo da donira veštačku travu, a sponzori FK Napredak, svlačionice od 200 metara kvadratnih.

Povezana vest:  KONJIČKI SPORT, Japanski jahač najstariji olimpijski takmičar

Gašić je kazao da je vrednost ukupne investicije oko 80 miliona dinara, od čega su 90 odsto donatorska sredstva. Plan je da se u Kruševcu, odmah nakon izgradnje ovog sportskog kompleksa, u junu održi Balkansko atletsko prvenstvo za juniore.

-Ceo kompleks trebalo bi da ima dva fudbalska terena, plus dva pomoćna, zatim atletsku stazu, reflektore, kao i zgradu od oko 200 metara kvadratnih u kojoj će se nalaziti svlačionice – rekao je ranije Gašić.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Uspešan novosadski test za Južnu Koreju