sprint zene Radakovic Isidora Sibul JokicKUGLANJE

 

Isidora Šibul i Dragan Gajin šampioni Srbije u sprintu

 

Juniorska reprezentativka Vojvodine iz Bačkog Gradišta Isidora Šibul i kuglaš Kristala iz Zrenjanina Dragan Gajin osvojili su seniorske šampionske titule na Prvenstvu Sbrije u sprintu održanom u Beogradu na kuglani Sportskog fonda Cepter na Banjici.

Isidora Šibul je u finalu sa 2:0 u setovima pobedila Marinu Jokić iz Putara Niš. Bilo je 102:99 i 99:92 i titula je otišla u Bačko Gradište. U meču za bronzanu medalju, Anica Radaković iz Srema (Sremska Mitrovica) savladala je tek posle dodatnih „zlatnih kugli“ Kseniju Milosav iz zrenjaninskog Kristala. U setovima je bilo nerešeno 1:1 (101:93 i 75:105) i tek posle tri dodatne kugle odlučeno je ko će poneti bronzanu medalju. Radakovićeva je bila sjajna, oborila 23 čunja u tri hica, Ksenija Milosav je imala 15…

Povezana vest:  Borovčanin:Sport je najmoćnije oružje protiv ulice

Oba meča za trofeje u muškoj konkurenciji odlučena su posle „zlatnih kugli“. U finalu, Dragan Gajin (Kristal) i Aleksandar Simijonović iz kostolačkog Rudara odigrali su u setovima nerešeno 1:1. U prvom je bilo 97:83 za Gajina, u drugom obostrano dobra igra i pobeda Simijonovića 120:111. Gajin je bio bolji u tri dodatne kugle za jedan čunj 19:18 i osvojio titulu.

Povezana vest:  SKIJANJE, Benjamin Rajh se vratio treninzima

sprint muskarci Guzvic Gajin SimijonoovicBronza je pripala Zoranu Gužviću iz Vojvodine (Bačko Gradište) pa je ovaj klub sa zlatnom medaljom Isidore Šibul najtrofejniji na šampionatu. Gužvić je savladao Aleksandra Milinkovića iz Niš puta, svetskog vicešampiona za juniore u tandemima sa Aleksandrom Simijonovićem. U setovima je bilo 1:1 (101:83 i 87:99), a medalja je pripala Gužviću posle odlična tri dodatna hica kada je srušio 25 čunjeva, Milinković je oborio 20. Sudili su Saša Mitrović i Snežana Jažić.

Povezana vest:  ORIJENTIRING, Trofej Beograda u orijentiringu u subotu na Avali