ROBERT ERNJESI SA POKLONOM KLUBAKUGLANJE

 

Segedin pobedio na turniru u Senti, Robert Ernješi najbolji igrač!

 

Kuglaši Sente Visa prom, organizovali su tradicionalni turnir koji je na kuglani „Narodna bašta“ otvorio potpredsednik opštine Zoltan Čizik, a okupili su se mađarski prvoligaš i višestruki prvak Segedin za koga igra naš internacionalac Tibor Sel, osiječki Kandit i dva srpska kluba, superligaš Senta i srpskoligaš Hajduk iz Kule.

Segedinci su osvojili prvo mesto sa 3.762 čunja (Tibor Sel 635), Senta Visa prom je bila druga sa 3.631 čunj (Ernješi 662, Ćosić 614, Feldejak 621, Lenđel 128, Vojnović 409, Zoltan Rac Sabo 593, Baranj 594), Kandit je bio treći sa 3.579 čunjeva (Mate Bulka 623) a četvrto mesto pripalo je kulsom Hajduku sa 3.375 čunjeva (Joković 587, Trišić 385, Balog 145, Leković 574, Adžič 576, Vuksan 399, Manojlović 142, Nikolić 567).

Povezana vest:  NFL LIGA, Pobede Džajantsa i Baltimora

Najbolji igrač turnira sa 662 čunja bio je mladi 16 – godišnji pobednik kadetskog Svetskog kupa i i juniorski šampion sveta u tandemu sa Zavarkom Robert Ernješi, koji je bio i član juniorske reprezentacije Srbije koja je postala šampion sveta! Njemu su tom prilikom predstavnici kluba uručili prigodne poklone povodom velikog uspeha na kadetskom Svetskom kupu i Šampionatu sveta u Rijeci u maju ove godine.Takođe, turnir je iskorišćen da se klub Senta Visa prom na lep i dostojanstven način oprosti i od svojih dugogodišnjih kuglša Velimira Joković i Milana Lekovića koji su prešli u kulski Hajduk.

Povezana vest:  “Četiri skakaonice”, Šlirencauer najbolji u Garmišu-Partenkirhenu

– Bili smo blizu da napravimo prvorazredeno iznenađenje i da iznenadimo veliki Segedin – kaže šef stručnog štaba Sente Visa prom Matijaž Hočevar, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije – Posle tri igrača vodili smo sa 60 čunjeva u odnosu na Segedince, ali, na žalost, u finišu smo popustili. Zbog porodičnih obaveza nije igrao Laslo Fekete koji je ove sezone došao u Sentu Visa prom upravo iz Segedina, sa njim bi ishod bio mnogo neizvesniji…Ovo je treći jak turnir  gde nam je rival bio Segedin i odlična prirema za početak Super lige Srbije i zatim i za najvažniji ispit ove godine, učešće na Kupu Evrope u Splitu.

Povezana vest:  Marko Vukićević prvi srpski skijaš u Kicbilu